zelf een gezichtsmasker maken

Zelf een gezichtsmasker maken? Dat doe je zo!

Voor iedereen een gezichtsmasker

Stress, slechte voeding, verontreinigde lucht, … Onze huid het behoorlijk zwaar te verduren. Daarom is een gezichtsmasker nooit een slecht idee. Het is een flinke oppepper voor je huid, reinigt je poriën en maakt je huid weer zo zacht als een perzik. Wel even goed opletten welk gezichtsmasker je kiest, want niet elk huidtype houdt van dezelfde ingrediënten.

Bananenmasker

Dit is een gezichtsmasker speciaal voor de vette huid, want banaan is een heuse vochtinbrenger.

Wat heb je nodig?

• 1 rijpe banaan
• 1 theelepel honing
• 1 sinaasappel of citroen

Hoe doe je het?

Meng de banaan, de honing en enkele druppels sinaasappel- of citroensap. Smeer het mengsel op je gezicht (maar niet rondom je ogen en je mond). Laat het masker 15 minuten inwerken en spoel daarna af met lauw water.

Avocadomasker

Avocado’s zitten boordevol gezonde oliën en vitamine E; ideaal voor mensen met een droge huid. 

Wat heb je nodig?

  • Een halve avocado
  • 1 eetlepel honing

Hoe doe je het?

Plet de avocado en meng met de honing. Leg dan een warme, vochtige handdoek op je gezicht. Na een minuutje staan je poriën goed open en kan het masker optimaal intrekken. Breng het masker aan en laat 20 tot 25 minuten intrekken. Tot slot goed afspoelen met water en je huid voorzichtig droogdeppen.

Gezichtsmasker van banaan, perzik en amandelen

Een gemengde huid komt het vaakst voor, maar is ook het lastigst om te behandelen. Heb je een gemengde huid, dan is dit maskertje van banaan, perzik en amandelen voor jou waarschijnlijk de beste optie.

Wat heb je nodig?

  • 1 rijpe banaan
  • 1 perzik
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel gemalen amandelen
  • gerolde havermout

Hoe doe je het?

Plet de banaan en de perzik en meng met de honing. Voeg dan de gemalen amandelen toe en meng alles goed door elkaar. Om het mengsel extra te binden, voeg je tot slot de havermout toe. Smeren maar!