zelf chocoladetruffels maken

Zelf chocoladetruffels maken: ideaal voor bij de koffie of om cadeau te geven

Ingrediënten
  • 125 g room
  • 350 g chocolade coating
  • 75 g boter
  • 3 koffielepels sinaasappelvocht
  • 2 eetlepels kaneel
Voor de coating

Gesneden pistachenoten, amandelen of noten, cacaopoeder en ijssuiker.

Chocoladetruffels maken: bereidingswijze

Snij de chocolade coating fijn in schilfers (1). Warm de room op in een pannetje en voeg de boter toe (2). Laat de chocolade zachtjes in de warme room oplossen (3). Versterk het geheel met een beetje kaneel en sinaasappelvocht (4) en roer voldoende. Laat het mengsel ongeveer 2 uur afkoelen in de koelkast en neem een beetje van het mengsel met twee lepels (5). Je handen moeten zo koud mogelijk zijn. Doe daarvoor een beetje ijs in een bord en dompel je handen er af en toe in om ze koel te houden (6). Vorm daarna kleine balletjes met je handen (7) en wikkel ze ten slotte in de coating met je favoriete ingrediënten (8).

Mosselen met verse kruidenolie op de BBQ

Maak eerst de olie met verse tuinkruiden. Snipper de ui en de look fijn. Was en snipper de andere kruiden, rits de tijm en meng alles samen met de olijfolie ...

recepten

Camembert op de BBQ

Snij de rode vruchten in kleine stukjes en laat gedurende 2 uur marineren in een zoete wijn (bijvoorbeeld Château La Forêt). Maak een insnijding in de kaas en vul hem op met de gemarineerde vruchtjes.

recepten

Varkenshaasje met pastinaakstoemp

Haal het varkenshaasje een half uur op voorhand uit de koelkast...

recepten

Tartaar van sint-jakobsvruchten

Roer de wasabi en het limoensap door de mayonaise. Doe in een kleine spuitzakje en zet even apart...

recepten

Salade van rode biet

Meng voor de dressing alle ingrediënten in een bokaal en schud eens stevig...

recepten