zeebaar

Winterrecept met lentetintje: zeebaars met broccoli en zeekraal

Zeebaars met broccoli: dit heb je nodig

De ingrediënten (voor 4 personen):

  • 4 zeebaarsfilets
  • 750 g broccoli, in roosjes
  • 4 flinke, zachtkokende aardappelen
  • 100 g veldsla, schoongemaakt
  • 100 g zeekraal
  • olijfolie
  • peper en zout

Voor de saus:

  • 1 el boter
  • 1 el bloem
  • 3 dl visfumet
  • 1 dl witte wijn
  • peper en zout
  • enkele druppels citroensap
  • 1 bosje bieslook
  • Maak een roux van boter en bloem, blus met visfumet en witte wijn en laat zachtjes koken tot een gladde saus. Breng op smaak met peper, zout en citroensap en werk af met flink wat gesnipperde bieslook.
  • Kook de aardappelen gaar en giet af. Stamp ze grof met een scheutje olijfolie en breng op smaak met peper en zout en meng de veldsla eronder.
  • Stoom de broccoli beetgaar en breng op smaak met peper en zout.
  • Dompel de zeekraal onder in kokend water en giet onmiddellijk af.
  • Bak de zeebaarsfilets 2 min op de velkant en nog 1 min aan de andere kant.
  • Serveer met geplette aardappelen, broccoli en zeekraal en werk af met het bieslooksausje.

Zó maak je het klaar

  • Maak een roux van boter en bloem, blus met visfumet en witte wijn en laat zachtjes koken tot een gladde saus. Breng op smaak met peper, zout en citroensap en werk af met flink wat gesnipperde bieslook.
  • Kook de aardappelen gaar en giet af. Stamp ze grof met een scheutje olijfolie en breng op smaak met peper en zout en meng de veldsla eronder.
  • Stoom de broccoli beetgaar en breng op smaak met peper en zout.
  • Dompel de zeekraal onder in kokend water en giet onmiddellijk af.
  • Bak de zeebaarsfilets 2 min op de velkant en nog 1 min aan de andere kant.
  • Serveer met geplette aardappelen, broccoli en zeekraal en werk af met het bieslooksausje.

New York Brunch

Zelfs met de klassieke ingrediënten van een New-Yorkse brunch kan je verrassende combinaties creëren en de smaakpapillen van je gasten prikkelen. Door met de kruiden uit het pastramirecept te spelen, een emulsie te maken van zachte mosterd en roomkaas, of pickles als zure toets te gebruiken.

De kunst van het baden

Een aangename omgevingstemperatuur, een zacht muziekje, gedempt licht, enkele (geur)kaarsen en, waarom niet, een glaasje bubbels zorgen voor een heerlijk ontspannen kader en gevoel. Zo zal je gegarandeerd nog meer van je bad genieten en volledig tot rust kunnen komen.

Groetjes uit België

Vaak zijn we uitzinnig lovend over gebouwen, monumenten en landschappen in het buitenland, terwijl er nog zoveel te ontdekken valt in eigen land. België heeft immers alles te bieden aan de meest veeleisende natuur- en cultuurfanaat of de culinaire meerwaardezoeker.

Flower Power

Zoveel kleuren en smaken dat je niet meer weet waar eerst te kijken... eetbare bloemen geven je culinaire creaties een unieke subtiliteit, en dan bedoelen we niet enkel visueel. Zes seizoenscombinaties die dat bewijzen.

Cook like a pro

Stilton: een ongekend universum aan smaken

MAKRO ging op onderzoek naar deze grote Engelse blauwschimmelkaas en leert je de kaas van een geheel nieuwe kant kennen. Enjoy!

Cook like a pro