zeebaar

Winterrecept met lentetintje: zeebaars met broccoli en zeekraal

Zeebaars met broccoli: dit heb je nodig

De ingrediënten (voor 4 personen):

  • 4 zeebaarsfilets
  • 750 g broccoli, in roosjes
  • 4 flinke, zachtkokende aardappelen
  • 100 g veldsla, schoongemaakt
  • 100 g zeekraal
  • olijfolie
  • peper en zout

Voor de saus:

  • 1 el boter
  • 1 el bloem
  • 3 dl visfumet
  • 1 dl witte wijn
  • peper en zout
  • enkele druppels citroensap
  • 1 bosje bieslook
  • Maak een roux van boter en bloem, blus met visfumet en witte wijn en laat zachtjes koken tot een gladde saus. Breng op smaak met peper, zout en citroensap en werk af met flink wat gesnipperde bieslook.
  • Kook de aardappelen gaar en giet af. Stamp ze grof met een scheutje olijfolie en breng op smaak met peper en zout en meng de veldsla eronder.
  • Stoom de broccoli beetgaar en breng op smaak met peper en zout.
  • Dompel de zeekraal onder in kokend water en giet onmiddellijk af.
  • Bak de zeebaarsfilets 2 min op de velkant en nog 1 min aan de andere kant.
  • Serveer met geplette aardappelen, broccoli en zeekraal en werk af met het bieslooksausje.

Zó maak je het klaar

  • Maak een roux van boter en bloem, blus met visfumet en witte wijn en laat zachtjes koken tot een gladde saus. Breng op smaak met peper, zout en citroensap en werk af met flink wat gesnipperde bieslook.
  • Kook de aardappelen gaar en giet af. Stamp ze grof met een scheutje olijfolie en breng op smaak met peper en zout en meng de veldsla eronder.
  • Stoom de broccoli beetgaar en breng op smaak met peper en zout.
  • Dompel de zeekraal onder in kokend water en giet onmiddellijk af.
  • Bak de zeebaarsfilets 2 min op de velkant en nog 1 min aan de andere kant.
  • Serveer met geplette aardappelen, broccoli en zeekraal en werk af met het bieslooksausje.

Tournée Minérale: 4 alcoholvrije (en even lekkere) alternatieven

Voor wie het niet gewoon bij een colaatje wil houden of wel eens vaker de frisse pint wil inruilen voor een alcoholvrij alternatief, hebben wij alvast enkele voorstellen.

Het jaar van de rat: 4 recepten voor Chinees nieuwjaar

Het nieuwe jaar vieren kan natuurlijk niet zonder een uitgebreid feestmaal. En omdat ook wij steeds meer fan zijn van de wereldkeuken, hebben we 4 Chinese klassiekers op ons menu staan!

5 tips voor een optimale verlichting in huis

Omdat iedereen zijn eigen smaak heeft, kan je bij MAKRO je licht opsteken voor de gepaste oplossing in elke kamer.

Kies voor puur: 3 recepten met pure ingrediënten in de hoofdrol

Ontdek hier enkele gouden tips en 3 recepten met pure ingrediënten in de hoofdrol.

Welk type kip heb jij (en welk kippenhok past het best bij haar)?

Doe nu de test en ontdek welk type kip jij hebt – want wij hebben voor elke kip hét perfecte kippenhok.