winterbarbecue

Winterbarbecue: lekker eten en winterse gezelligheid

Genieten van de winterse buitenlucht

Kerstavond, oudjaar of gewoon een aangename avond samen met vrienden of familie: er zijn genoeg gelegenheden om een winterbarbecue te organiseren. Wanneer de winter zijn intrede doet, eten de meeste mensen het liefst in een restaurant of halen ze het gourmetstel boven. Maar buiten is het minstens even gezellig. Je geniet van de buitenlucht en het mooie winterse landschap krijg je er gratis bovenop. Vergeet wel je sjaal, handschoenen en muts niet!

Wat moet je in huis halen?

Als je een winterbarbecue goed aanpakt, is het een echt festijn waaraan mensen nog lang herinneringen zullen ophalen. Laat niets aan het toeval over en haal het nodige materiaal in huis:

  • Vuurkorven voor de gezelligheid en om je gasten warm te houden.
  • Terrasverwarmers om de vrieskou te lijf te gaan.
  • Fleece dekentjes.
  • Aangepaste verlichting en een streepje muziek.
Heb je veel volk uitgenodigd en zijn de weergoden je niet gunstig gezind? Voorzie dan een partytent zodat iedereen droog blijft.

Winterbarbecue: welke spijs en drank?

Een lekker stukje vlees verorberen is natuurlijk het belangrijkste aspect van een winterbarbecue. Net zoals in de zomer, kan je allerlei soorten vlees bereiden. Wintergroenten in combinatie met steak, kip, worst of saté zijn niet te weerstaan. Een aardappel in de schil met wat look- of kruidenboter is ook heel populair. Op de vuurkorven kan je een schotel plaatsen waarop je kastanjes poft. Ideaal bij het aperitief en plezier gegarandeerd! 
  
Denk ook aan een aperitief, aperitiefhapjes, drank (waarom geen glühwein om mee te starten?) en een heerlijk dessert. Soep is ook altijd een voltreffer tijdens winterbarbecues.

Smakelijk eten alvast!

Ga voor de perfecte vegetarische BBQ

Wie denkt dat een geslaagde barbecue sowieso vlees nodig heeft, zit er goed naast. Een veggie BBQ is niet alleen verfrissend maar ook nog eens origineel. Pas deze tips toe en inspireer je gasten met een smakelijke verrassing.

barbecue BBQ organiseren BBQ barbecuen barbecueën vegetarische bbq vegetarische gerechten vegetarische hapjes

Tuininspiratie: verwen jezelf met pure luxe in je tuin

Heb je ook gemerkt dat het leven mooier wordt van zodra je meer tijd krijgt om in je tuin te genieten? Welnu, je kan het zelfs nóg mooier maken. Hoe? Door simpelweg meer uit je tuin te halen. Met de juiste investeringen is dat zo in orde.

barbecue loungeset tuin tuinhuis zwembad

BBQ op je balkon: 8 tips

Je bent jong en je wilt wat. Een barbecue organiseren bijvoorbeeld. Maar hier komt het. Je woont op een appartement met balkon. Paniek? Nergens voor nodig! Want met deze tips organiseer jij een top BBQ op jouw terras.

barbecue cocktails

Heel het jaar lang genieten van je tuin

Je tuin is er om van te genieten. Liefst het hele jaar door natuurlijk. En dat hoeft eigenlijk helemaal niet zo moeilijk te zijn. Lees nu onze tips!

barbecue groentetuin insectenhotel onderhoud van tuin

Tips & tricks: Wat iedere barbecuespecialist zou moeten weten

Directe en indirecte warmte: echte professionals voorzien twee zones op de barbecue: de ene recht boven het vuur (directe warmte), de andere meer naar de zijkant toe (indirecte warmte).

barbecue