winterbarbecue

Winterbarbecue: lekker eten en winterse gezelligheid

Genieten van de winterse buitenlucht

Kerstavond, oudjaar of gewoon een aangename avond samen met vrienden of familie: er zijn genoeg gelegenheden om een winterbarbecue te organiseren. Wanneer de winter zijn intrede doet, eten de meeste mensen het liefst in een restaurant of halen ze het gourmetstel boven. Maar buiten is het minstens even gezellig. Je geniet van de buitenlucht en het mooie winterse landschap krijg je er gratis bovenop. Vergeet wel je sjaal, handschoenen en muts niet!

Wat moet je in huis halen?

Als je een winterbarbecue goed aanpakt, is het een echt festijn waaraan mensen nog lang herinneringen zullen ophalen. Laat niets aan het toeval over en haal het nodige materiaal in huis:

  • Vuurkorven voor de gezelligheid en om je gasten warm te houden.
  • Terrasverwarmers om de vrieskou te lijf te gaan.
  • Fleece dekentjes.
  • Aangepaste verlichting en een streepje muziek.
Heb je veel volk uitgenodigd en zijn de weergoden je niet gunstig gezind? Voorzie dan een partytent zodat iedereen droog blijft.

Winterbarbecue: welke spijs en drank?

Een lekker stukje vlees verorberen is natuurlijk het belangrijkste aspect van een winterbarbecue. Net zoals in de zomer, kan je allerlei soorten vlees bereiden. Wintergroenten in combinatie met steak, kip, worst of saté zijn niet te weerstaan. Een aardappel in de schil met wat look- of kruidenboter is ook heel populair. Op de vuurkorven kan je een schotel plaatsen waarop je kastanjes poft. Ideaal bij het aperitief en plezier gegarandeerd! 
  
Denk ook aan een aperitief, aperitiefhapjes, drank (waarom geen glühwein om mee te starten?) en een heerlijk dessert. Soep is ook altijd een voltreffer tijdens winterbarbecues.

Smakelijk eten alvast!

BBQ op je balkon: 8 tips

Je bent jong en je wilt wat. Een barbecue organiseren bijvoorbeeld. Maar hier komt het. Je woont op een appartement met balkon. Paniek? Nergens voor nodig! Want met deze tips organiseer jij een top BBQ op jouw terras.

barbecue cocktails