Wijn proeven bij Makro

Wijn proeven bij Makro

Wijn proeven: hoe doe je dat?

Wijn proeven is een kunst op zich en bij een wijndegustatie moet je met een aantal zaken rekening houden. Om te beginnen, moeten de wijnen op de juiste temperatuur geproefd worden: niet te koud maar zeker niet te warm. Zo komen alle geuren perfect tot hun recht. Neem het glas altijd bij de steel vast zodat er geen storende vingerafdrukken op het glas terechtkomen. Laat de wijn walsen in je glas voor je hem proeft. Voorzie ook best een spuwemmer en neem tussendoor een slokje water om je smaakpapillen volledig te zuiveren.

Wijn proeven: plezierig en lekker

Ben je op zoek naar een leuke activiteit om samen met vrienden of familie te doen? Dan moet je wijn proeven zeker eens proberen. Je krijgt in onze wijnafdeling verschillende soorten heerlijke wijn voorgeschoteld. De wijnen die het best in de smaak vallen, kun je kopen om er thuis verder van te genieten. Onze wijnspecialisten staan altijd klaar met tips en vakkundig advies.    

Gevarieerd aanbod wijnen

Bij Makro hebben we een echte wijnwinkel met een gevarieerd aanbod wijnen uit verschillende landen voor ieders budget. Voor een etentje met voor-, hoofd- en nagerecht vind je bij ons aangepaste wijnen. Ook voor het aperitief hebben we lekkere schuimwijnen in huis. Hieronder een greep uit ons gamma:

We wensen je alvast veel wijngenot toe!

Rosé:
Rosé de Provence Les Eytières
Bandol rosé Les Galets       

Schuimwijn & champagne:
Prosecco Accademia
Champagne Veuve Pelletier
Cava Codorníu Clasico Brut

Witte wijn:
Pinot Gris Réserve Aimé Guthmann – Elzas
Vin de Pays d'Oc La Baume – St. Paul chardonnay
Viña Maipo chardonnay – Chili

Rode wijn:
Côtes du Rhône rouge Maison Chapoutier
Ribera del Duero Camino de Castilla – Spanje
Chianti DOCG Ruffino – Italië
Uvas del Sol Malbec – Argentinië

New York Brunch

Zelfs met de klassieke ingrediënten van een New-Yorkse brunch kan je verrassende combinaties creëren en de smaakpapillen van je gasten prikkelen. Door met de kruiden uit het pastramirecept te spelen, een emulsie te maken van zachte mosterd en roomkaas, of pickles als zure toets te gebruiken.

De kunst van het baden

Een aangename omgevingstemperatuur, een zacht muziekje, gedempt licht, enkele (geur)kaarsen en, waarom niet, een glaasje bubbels zorgen voor een heerlijk ontspannen kader en gevoel. Zo zal je gegarandeerd nog meer van je bad genieten en volledig tot rust kunnen komen.

Groetjes uit België

Vaak zijn we uitzinnig lovend over gebouwen, monumenten en landschappen in het buitenland, terwijl er nog zoveel te ontdekken valt in eigen land. België heeft immers alles te bieden aan de meest veeleisende natuur- en cultuurfanaat of de culinaire meerwaardezoeker.

Flower Power

Zoveel kleuren en smaken dat je niet meer weet waar eerst te kijken... eetbare bloemen geven je culinaire creaties een unieke subtiliteit, en dan bedoelen we niet enkel visueel. Zes seizoenscombinaties die dat bewijzen.

Cook like a pro

Stilton: een ongekend universum aan smaken

MAKRO ging op onderzoek naar deze grote Engelse blauwschimmelkaas en leert je de kaas van een geheel nieuwe kant kennen. Enjoy!

Cook like a pro