barbecue wespen verjagen

Wespen verjagen? Tips voor een wespenvrije barbecue

Wespen versus bijen en hommels

Hoewel ze op elkaar lijken, is er een verschil tussen wespen en bijen. Bijen (en ook hommels) worden minder aangetrokken door etenswaren en blijven meestal in de buurt van bloemen. Ze zijn ook minder agressief dan wespen. Hoe je ze kunt herkennen? Hommels en bijen zijn dikker en groter dan wespen.  

Wespen op een veilige afstand houden

Wespen houden van etenswaren en komen maar al te graag meegenieten wanneer je net aan een lekker stukje vlees begint of een heerlijk glas wijn aan je lippen zet. Wespen zijn agressieve insecten, zeker als ze in het nauw gedreven worden. In plaats van ze met een vliegenmepper te lijf te gaan, kun je ze maar beter op een veilige afstand proberen te houden. Dit zijn handige middeltjes:

  • Snij een citroen doormidden en leg hem in het midden van de tafel.
  • Doe wat kruidnagel in een zakje en leg het op tafel.
  • Wespen houden evenmin van de geur van azijn en koffie.

Wespen verjagen met een wespenvanger

Als er kinderen in de buurt zijn, kun je maar beter het zekere voor het onzekere nemen en een wespenvanger maken. Zo komen de wespen niet in de buurt van je eettafel of barbecue. Hoe je te werk gaat? Doe wat siroop of honing in een pot en zet er een trechter op. De wesp komt af op de zoetigheid en kan niet meer ontsnappen!

Word je toch gestoken? Zuig het gif dan uit en vergeet niet om het uit te spuwen. Gebruik een insectenzalf om de pijn en de jeuk te verzachten.