douchegel gevoelige huid

Werkt douchegel voor de gevoelige huid écht?

Vind de ideale douchegel voor jouw gevoelige huid

Om maar meteen het antwoord te verklappen: ja, douchegel voor de gevoelige huid wérkt. De voorwaarde is wel dat je zelf goed weet waarop je huid nu precies zo gevoelig reageert. Eens je daar achter bent, komt het erop aan de douchegel te vinden die die ene stof niet bevat.

Deze ingrediënten zijn goed voor de gevoelige huid:

  • Siliconen: In de cosmetica worden siliconen vaak gebruikt in de vorm van olie. Je vindt ze in haarserums en gezichtsprimers. In tegenstelling tot wat je wellicht denkt, zijn siliconen níét slecht voor de huid. Ze zorgen voor een zijdezacht gevoel.
  • Minerale olie: Dit is een verzamelnaam voor producten als paraffine en vaseline. Ze hebben een slechte naam, maar zijn helemaal niet schadelijk. Integendeel, minerale olie is geschikt voor droge en gevoelige huid.
  • Cetyl alcohol: Dit is een emulgator die ervoor zorgt dat de douchegel mooi gemengd blijft. In tegenstelling tot andere soorten alcohol is die niet uitdrogend voor de huid.                                          
Deze ingrediënten zijn te vermijden:
  • Tensiden (SLS/SLES): Die vind je bijna in alle shampoos, cleansers, douchegel en tandpasta. Het zijn oppervlakkige reinigingsmiddelen die dezelfde functie als zeep hebben. De meest omstreden tensiden zijn SLS en SLES die vaak tot irritatie leiden. Je komt ze tegen in de goedkopere douchegels.
  • Parabenen: Parabenen zijn een van de meest gebruikte conserveringsmiddelen in zeepproducten. Je kunt er allergisch voor zijn, wat kan leiden tot huidirritatie, jeuk, rode vlekken en schilfers.
  • Ethanol, alcohol denat en Isopropyl alcohol: Alcohol word in heel wat cosmetica gebruikt. Er bestaan verschillende vormen, de ene al schadelijker dan de andere. Te vermijden zijn ethanol, alcohol denat en Isopropyl alcohol. Ze drogen de huid uit en zorgen voor irritatie, zeker bij wie een gevoelige huid heeft.

Vermijd een droge winterhuid dankzij deze tips

In de winter krijgt onze huid het zwaar te verduren. Vooral onze handen en gezicht zien af door de voortdurend wisselende temperaturen. De kou van de winkelstraat ruilen we maar al te graag in met de warmte van een winkel of een gezellig cafeetje. Maar dat laat zijn sporen na, in de vorm van droge handen en lippen. Gelukkig bestaan er allerlei hydraterende oliën, balsems en crèmes die je droge huid in een handomdraai weer springlevend maken.

droge huid mooie huid lichaamsverzorging

Zeep kopen: welke zeepsoort hoort bij welk huidtype?

Zeep kopen lijkt op het eerste gezicht een makkie: je neemt lukraak de eerste de beste flacon uit het rek en klaar is kees. Maar heb je al eens nagedacht over wat zeep met je huid doet? Om je huid stralend en gezond te houden, moet je omzichtig te werk gaan. Bij elk huidtype hoort immers de juiste zeepsoort. Hier lees je er alles over!

huidtype lichaamsverzorging mooie huid