Een sauna bij je thuis: instant genieten van een natuurlijke detox!

Wellness bij je thuis: zalig ontspannen in de sauna

Finse sauna of infraroodcabine?

Sta je op het punt om thuis een sauna te plaatsen? Dan moet je een keuze maken uit een van de twee soorten sauna’s die al jarenlang populair zijn bij de liefhebbers van home wellness. Een infraroodcabine warmt het lichaam op door middel van infraroodstraling. De temperatuur bereikt 45 tot 60 graden Celsius, en dat is lager dan de temperatuur in een traditionele Finse sauna. De infraroodcabine is dus een mooie oplossing voor wie de extreme hitte niet zo goed verdraagt. Ook voor hartpatiënten en oudere mensen is deze ‘milde’ sauna een goede keuze.

Sauna voor beginners

De traditionele sauna zoals die ooit ontstond in de noordelijke landen, werkt niet op infraroodstraling maar is gebaseerd op de wisselwerking tussen hete lucht en koud water. In de houten cabine kan de temperatuur oplopen tot 80 à 100 graden Celsius. Door de vochtige warmte ga je zweten en zetten de huidporiën zich open. Meestal blijf je een tiental minuten in de sauna, om daarna af te koelen in een koudwaterbad of douche. De doorgewinterde saunagebruiker deinst er zelfs niet voor terug om zich rechtstreeks in een buitenbad onder te dompelen, maar dat is voor beginners wellicht iets te hoog gegrepen.

Als je voor het eerst gebruikmaakt van de sauna, moet je rustig opbouwen. De kans is groot dat je het niet de volle tien minuten uithoudt in de warmte, maar dat is niet erg: je lichaam moet wennen aan deze nieuwe vorm van ontspannen. Begin met vijf minuutjes, en doe er bij elke volgende beurt telkens één minuut bij.

Een sauna bij je thuis: niets dan voordelen

Wanneer het buiten koud en donker is, gaat er niets boven een verwarmende saunabeurt. Wil je daarvoor niet telkens naar het wellnesscentrum trekken? Dan is de tijd rijp om bij je thuis een sauna te installeren. Zo kun je op elk moment genieten van de voordelen die een saunabeurt oplevert, en dat zijn er heel wat:

  • Door de warmte zetten de huidporiën uit en ga je zweten. Dat helpt je lichaam om afvalstoffen makkelijker af te voeren. Een natuurlijke detox, als het ware.
  • Een saunabeurt stimuleert de bloedcirculatie.
  • De weldadige warmte verlicht spierpijn en stijfheid.
  • Regelmatig naar de sauna gaan, verhoogt je weerstand.
  • Ontspanmomenten in de sauna zorgen voor mentale rust. Je zet even alle zorgen van de dag opzij en geniet van de fysieke ontspanning.
Na de saunasessie is het belangrijk dat je je vochtreserves aanvult. Veel water drinken dus!

Een dagje wellness thuis? Onze tips!

Wie zin heeft in een dagje wellness kan naar een wellness complex om te relaxeren. Wie het liever wat exclusiever heeft, gaat naar een privécomplex om te ontspannen en wie het al helemaal exclusief wil, kan thuis genieten van een wellness.

wellness arrangement wellness relaxatie

Dit wordt je laatste valentijn alleen!

Valentijn is het feest van de geliefden, maar wat als je op dit moment zonder geliefde zit? Geen probleem, ook als gelukkige single vier je valentijn in stijl. Maak er een zalig zenmoment van met een uitgebreide beautybehandeling, en wie weet sla je met je nieuwe, uitgeruste look en zorgvuldig aangebrachte make-up wel een nieuw lief aan de haak ...

alleen met valentijn wellness valentijn single valentijn

Met een infraroodcabine haal je je eigen wellness in huis

Brr, de winter … Het zal nooit ons favoriete seizoen worden. Gelukkig kunnen we af en toe de batterijen opladen in onze kersverse infraroodcabine. Ben jij óók een koukleum en op zoek naar een manier om je écht te ontspannen deze winter? Dan is een infraroodcabine iets voor jou! Dankzij de infrarode straling in de cabine wordt de warmte direct en zonder aanraking op het lichaam overgedragen. Ideaal om te relaxen en ook nog eens gezond voor de bloedsomloop!

wellness infraroodcabine infraroodcabine kopen