Welke producten moet je gebruiken voor het onderhoud van je zwembad?

Welke producten moet je gebruiken voor het onderhoud van je zwembad?

Waarom zwembadproducten gebruiken?


Het onderhouden van je zwembad is niet alleen noodzakelijk voor de waterkwaliteit, maar ook voor je eigen veiligheid en gezondheid. Je moet het zwembadwater regelmatig controleren en behandelen. Als je de juiste zwembadproducten gebruikt, verspil je geen kostbaar water en zal de zwembadinstallatie ook langer meegaan. Ze zijn ideaal om de kwaliteit van het water optimaal te houden. Je gebruikt zwembadproducten om:
  • Het zwembad te reinigen
  • Het zwembadwater helder te maken
  • De pH-waarde van het zwembadwater aan te passen
  • Het zwembadwater te desinfecteren en het chloorgehalte op peil te houden

Zwembadonderhoud met verschillende producten


Om de kwaliteit van het water te meten, zijn er testkits verkrijgbaar. Ze bestaan doorgaans uit flesjes en strips die aanduiden of het water behandeld moet worden met zwembadproducten. Hieronder zetten we de belangrijkste op een rijtje:

Chloorgehalte op peil houden


Zwembadwater is hoe dan ook een broeiplaats voor microben en bacteriën. Daarom moet je chloor aan het water toevoegen en het chloorgehalte voortdurend in het oog houden. Anders wordt zwemmen ongezond en zal een frisse duik je allesbehalve goed bekomen.   

pH-regelaar    


Om kalkafzetting of corrosie in het zwembad tegen te gaan, moet je de pH-waarde (zuurtegraad) van het zwembadwater op peil houden. Met handige en doseerbare pH-regelaars doe je dat op een uiterst snelle en efficiënte manier.

Algenvernietiger


Je moet zo veel mogelijk voorkomen dat er algen, bacteriën en schimmels in je zwembadwater terechtkomen. Daarvoor gebruik je een algenvernietiger. Hij is niet schadelijk voor je gezondheid en irriteert niet aan de ogen en de huid.

Vlokkingsmiddel of vloktabletten


Een filter is een van de belangrijkste onderdelen van een zwembad. Maar door de meest performante filters kunnen vuildeeltjes glippen waardoor het water lichtjes troebel wordt. Om dat te voorkomen, gebruik je een vlokkingsmiddel of vloktabletten.

Vier leuke opties voor een eigen zwembad in je tuin