Welke braadpan kopen voor een inductiekookplaat?

Welke braadpan kopen? Zo investeer je in kwaliteit!

Braadpan voor inductie- of keramische kookplaat kopen?

Om de juiste braadpan te kiezen, moet je rekening houden met de aard van je kookplaat. Niet alle pannen zijn geschikt voor een inductiekookplaat. Let daar dus zeker op bij je aankoop. De Talent-pan van Tefal heeft een diameter van 20 cm en een antiaanbaklaag, en is daarmee de ideale pan voor de niet-zo-ambitieuze keukenprins of -prinses die kookt op inductie.

Mag het iets meer zijn? Kies dan voor de Senses van Demeyere: een braadpan in roestvrij staal met een diameter van 24 cm, die je dankzij een speciale oppervlaktebehandeling makkelijk kunt onderhouden. De braadpannen van Demeyere staan bekend om hun uitstekende warmtebegeleiding en topkwaliteit. Je krijgt er dan ook dertig jaar garantie op. Heb je een keramische kookplaat in je keuken en zoek je een betaalbare basispan? Dan vind je zeker je gading in het pannengamma van Aro.

Een pan voor bakken én braden

Veel vlees moet je niet alleen bakken in de pan, maar daarna ook nog even braden in de oven. In zo’n geval heb je een braadpan nodig die tegen de heetste oventemperaturen bestand is. De Horeca Select kun je gebruiken op alle soorten vuren (gas, elektrisch, keramisch of inductie) én in de oven. Deze kwaliteitsbraadpan is bestand tegen oventemperaturen tot 240°C.

Braadpan voor health foodies

Eet je bewust gezond en ben je bekommerd om je ecologische voetafdruk? Dan is de Greenpan iets voor jou. Dankzij de vernieuwende Thermoflon-antikleeftechnologie is deze braadpan minder belastend voor het milieu én kun je er gezond mee bakken. Deze ‘groene’ pan is dus perfect voor de health foodies onder ons die graag genieten van ecologisch verantwoorde voeding en bewust bezig zijn met een gezonde manier van koken.

Wat schaft de pot? De juiste potten en pannen voor ieder gerecht.

Een kok zonder potten en pannen is als een bakker zonder oven. Welke potten en pannen het meest geschikt zijn, hangt af van de wensen van de kok. Makro helpt je alvast op weg met een overzicht potten en pannen die volgens ons niet mogen ontbreken in de basisuitrusting van een hobbykok.

potten en pannen snelkookpan kookpotten

Snelkookpan kopen? Lees eerst onze tips

Ga je stoofvlees maken of bouillon trekken, dan is een snelkookpan onmisbaar. In een dergelijke ‘pressure cooker’ kan voedsel onder hoge druk bereid worden, waardoor het veel sneller klaar is. Naast tijd bespaar je ook energie en de smaak, kleur en vitaminen blijven beter behouden dan in een gewone pan. Ontdek hier waar je op moet letten bij de aanschaf van een snelkookpan.

snelkookpan potten en pannen