Op carnaval mag confetti niet ontbreken!

Wees de blikvanger op carnaval met de leukste verkleedkledij

Klassiekers voor carnaval


Klassieke verkleedkleding gaat nooit vervelen. Denk maar aan een bont geschminkte clown met een felle pruik, een grote gekke bril en een handvol confetti. Bovendien kan je ongestoord grappen uithalen, want je bent tenslotte een clown. Maar ook discofiguren blijven leuk. Een enorme afropruik, een zonnebril vol glitters en een blitse disco-outfit maken van jou een ware blikvanger. En met een micro maak je het nog gekker. Ben je liever een duistere maffioso of een woeste piraat? Kies voor littekens op de wang, een lapje voor het oog en je bent vertrokken.

Kies een thema voor carnaval


In Aalst, de carnavalsstad der carnavalssteden, is het een traditie om de draak te steken met de actualiteit en fait divers van het voorbije jaar. Hele praalwagens worden gewijd aan politiekers en hun daden. Spreek met je vrienden een thema af om het nog leuker te maken. Bovendien vind je elkaar op die manier gemakkelijker terug in de massa.

Liever discreet voor carnaval?


Ben jij niet het extraverte type? Kies dan een klassiek thema waarvoor je niet al te gek hoeft te doen. Thema’s als James Bond, Charly Chaplin of Hugh Hefner zijn populaire personages die je zonder al te veel inspanningen, schmink of kosten kan uitbeelden. En met een laken en wat touw en een schaar ben je binnen de kortste keren een oliesjeik of een griezelig spook.

Maak je carnavalsoutfit compleet met wat leuke accessoires


Maak je outfit nog leuker met een reeks accessoires. Die maken tenslotte het verschil tussen een outfit en een carnavalsoutfit. Kies voor een hoed, een gekke bril, een boa voor de disco-diva, een felle pruik voor een gekke clown of een afropruik voor je disco-outfit. En vergeet zeker de confetti niet!

Ontdek onze schminktips voor carnaval

Carnaval, daar horen verkleedkleren bij en schminkdozen ... Wie kinderen heeft, komt er niet onderuit. Maar ben jij wel handig met schminkborstel en –verf? Om je alvast op weg te zetten, doen wij enkele tips uit de doeken van echte grimeurs. Haal je schminkdoos al maar boven.

schminken carnaval schmink carnaval

Carnaval, het gekke verkleedfeest voor jong en oud

Wie houdt van gek doen, mag carnaval zeker niet missen. Tijdens dit eeuwenoude feest lopen mensen verkleed rond, wordt er met snoep en confetti gegooid en wordt enkel plezier gemaakt. Bovendien hoef je niet naar Brazilië om dagenlang carnaval te kunnen vieren. Meer hierover? Lees zeker verder.

carnaval masker carnaval carnavalskleding