waterdichte wandeluitrusting

Met deze waterdichte wandeluitrusting maken aprilse grillen geen kans

Een wind- en waterdichte jas is een must


Een wind- en waterdichte jas is een must tijdens regenachtige wandeltochten. De ideale jas is waterafstotend én heeft voldoende ademend vermogen om zweet af te voeren. Een ademende stof voorkomt dat je na verloop van tijd drijfnat wordt van het zweet. In het jargon wordt zo’n jas een ‘hardshell’ genoemd, die ook is voorzien van een waterafstotende coating. De regendruppels rollen van de stof af. De tegenhanger van een ‘hardshell’ is een ‘softshell’ die lichter en wat comfortabeler is, maar niet honderd procent waterdicht. Beide modellen zijn wel volledig winddicht.

Een outdoor regenjas met extra’s


Een degelijke regenjas bestaat niet alleen uit waterafstotend materiaal, maar heeft nog een aantal extra’s:
  • Een kap beschermt je hoofd en gezicht tegen regen én wind.
  • Een degelijke regenjas is voorzien van de nodige ventilatie.
  • De kraag moet hoog genoeg zijn om je hals te beschermen.

Fleece als buffer tegen de koude


Plan je een wandeltocht of een trektocht met de rugzak in het voorjaar? Dan biedt een outdoor regenjas doorgaans voldoende bescherming tegen regen en wind. Als het toch koud is, doe je er goed aan om ook een fleece aan te trekken. Thermisch ondergoed is eveneens een optie, maar dan moeten de temperaturen al richting vriespunt gaan. Het is belangrijk dat je altijd een ademende stof draagt die het zweet voldoende afvoert.

Waterdichte wandelschoenen en een waterafstotende wandelbroek


Als je natte voeten krijgt, beleef je allesbehalve plezier aan je wandeltocht en zal je snel huiswaarts keren. Koop waterdichte wandelschoenen die comfortabel zitten. Ze moeten stevig zijn, maar ook licht genoeg om een vlotte tred aan te houden. Tot slot is een waterafstotende wandelbroek onmisbaar.     

Met een volledig waterdichte wandeluitrusting ben je zeker dat je lichaam droog blijft en vergalt een plensbui je wandelplezier hoegenaamd niet!


Back to school: ga droog de herfst in met aangepaste regenkledij

Met de fiets naar school gaan is goed voor je kind! We bewegen te weinig, maar wie dagelijks fietst, krijgt een betere conditie en blijft fit. Je kind komt bovendien ontspannen thuis na een vermoeiende dag op de schoolbanken.

terug naar school regenbroek regenkledij