carpaccio

Voorgerechtje voor fijnproevers: carpaccio van sint-jacobsvrucht

Carpaccio van sint-jacobsvrucht: de ingrediënten

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 8 sint-jakobsvruchten, uit de schelp, schoongemaakt, zonder koraal
  • 1/4 rammenas, geschild
  • 1 bosje waterkers
  • 1 el zachte roze peperbolletjes (op vocht)
  • grof zout

Voor de dressing:

  • 6 el zeer fijne olijfolie
  • 3 el yuzusap (of limoensap)

Veel smaak, weinig werk

Het leuke aan carpaccio is dat het erg weinig werk vergt. Zo begin je eraan:

  • Snijd de rammenas flinter dun, eventueel met een mandoline, en schenk de dressing erover en laat 15 min rusten.
  • Snijd ondertussen de sint-jakobsvruchten in zeer fijne plakjes.
  • Haal de rammenas uit de dressing en schik ze met de sint-jakobsvruchten op een mooi bord.
  • Afwerken met grof zout, zachte roze peperbolletjes en blaadjes waterkers. Druppel er nog een beetje dressing over.


Mosselen met verse kruidenolie op de BBQ

Maak eerst de olie met verse tuinkruiden. Snipper de ui en de look fijn. Was en snipper de andere kruiden, rits de tijm en meng alles samen met de olijfolie ...

recepten

Camembert op de BBQ

Snij de rode vruchten in kleine stukjes en laat gedurende 2 uur marineren in een zoete wijn (bijvoorbeeld Château La Forêt). Maak een insnijding in de kaas en vul hem op met de gemarineerde vruchtjes.

recepten

Varkenshaasje met pastinaakstoemp

Haal het varkenshaasje een half uur op voorhand uit de koelkast...

recepten

Tartaar van sint-jakobsvruchten

Roer de wasabi en het limoensap door de mayonaise. Doe in een kleine spuitzakje en zet even apart...

recepten

Salade van rode biet

Meng voor de dressing alle ingrediënten in een bokaal en schud eens stevig...

recepten