Visrecepten voor de winter: heerlijk hartverwarmend!
19. november 2015 | Margot Van Makro
Opwarmen in de winter met ... soep, natuurlijk!
Niets verwarmt hart, ziel en handen beter dan een lekker kommetje verse soep. Maak van je soep een maaltijd door er stukjes witte vis aan toe te voegen. Kabeljauw smaakt bijvoorbeeld heerlijk in combinatie met zuiderse groenten zoals paprika en courgette. Ook als extra ingrediënt van een minestrone doet vis het goed: als je het traditionele spek vervangt door vis, wordt je Italiaanse maaltijdsoep een pak lichter en vriendelijker voor de lijn – niet onbelangrijk voor wie zich zorgen maakt over winterkilootjes. Maar bovenal is vissoep natuurlijk ook lekker!
Visrecepten in de winter: licht voorgerechtje met sint-jakobsvruchten
Komen er gasten eten en zoek je nog een licht voorgerechtje, het liefst met vis? Dan zit je helemaal goed met dit recept voor een
carpaccio van sint-jakobsvruchten. Dit
voorgerecht met vis is de ideale starter van een winterse maaltijd: het is licht verteerbaar, gezond en makkelijk klaar te maken. de combinatie met bittere rammenas en pittige roze peperkorreltjes maakt van dit visgerecht een echte traktatie voor fijnproevers die houden van pure smaken. Let op: vraag bij de visboer naar superverse
sint-jakobsvruchten, want in een carpaccio verwerk je deze delicatesse in rauwe vorm. Ze moeten dus heel vers en van onberispelijke kwaliteit zijn.
Visrecept met broccoli en zeekraal: een vitamineboost
Wie tijdens de koude wintermaanden nood heeft aan een vitamineboost, zorgt voor een flinke portie gezonde groenten op zijn bord. Broccoli is rijk aan ijzer, vitamine C en vezels, en ook zeekraal levert je aardig wat vitaminen en mineralen op. Geen idee
welke soort vis je wil klaarmaken? Dan is het hoog tijd om de zeebaars te ontdekken: een vis met vast, stevig en erg smakelijk vlees. Volg
het recept, en combineer de zeebaars met een heerlijk bieslooksausje, veldsla en aardappel. Hier kan je niet anders dan vrolijk van worden!
Dit gerecht is enorm veelzijdig. Het is zowel warm als koud heel lekker, kan als voor- of hoofdgerecht geserveerd worden en leent zich ook perfect voor een picknick.
23. november 2018 | Matthias Van Makro
visgerechten
Laat je inspireren: Gevulde sardines met olijven en olijfkruid
2. maart 2017 | Margot Van Makro
vis
visgerechten
recepten
Tonijn is een heel veelzijdig en populair gerecht. Ook in de oosterse keuken komt het in allerlei varianten voor. Er bestaan ontelbare tonijn recepten met elk hun eigen smaak en karakter. Hieronder vind je het recept om gemarineerde tonijn te bereiden. Ideaal als hoofdgerecht ter gelegenheid van Chinees Nieuwjaar. Smakelijk!
19. november 2015 | Margot Van Makro
visgerechten
tonijn gerechten
Vis eten is gezond en bovendien lekker. Wie zich aan de viskalender houdt, heeft steeds de meest verse vis, op de meest ecologische manier. Kom er hier alvast meer over te weten. Maar vis moet niet steeds op een traditionele wijze bereid worden. Bierliefhebber? Lees dan zeker verder!
19. november 2015 | Margot Van Makro
visrecepten
koken met bier
recept kabeljauw
Vis is lekker, gezond en veelzijdig. In België zijn er meer dan 60 soorten vis gemakkelijk te verkrijgen. Dit enorme aanbod zorg ervoor dat er altijd wel een geschikte vis is voor de bereiding die jij wil maken. Vis komt goed tot zijn recht in zeer uiteenlopende gerechten. Dit maakt vis het ingrediënt bij uitstek om een feestmenu rond op te bouwen.
13. november 2015 | Maarten
visgerechten
vis
soorten vis