vis en bier

Seizoensvis in een krokant jasje van bierbeslag

Steckertlfisch of vis op een stok

Ook op het beroemde Oktoberfest in Beieren is vis een graag geziene gast. Een 100 jaar oud recept dat zijn populariteit te danken heeft aan dit bierfeest, is de Steckerfisch. Hierbij wordt de vis, doorgaans makreel, aan een stok gegrild en vervolgens opgegeten met aardappelen. Gemakkelijk en reuzelekker.

Wist je trouwens dat vis goed is voor het bestrijden van een kater? Zo bevat vis heel wat mineralen die het lichaam goed kan gebruiken na een avondje stevig drinken. Bovendien wordt vis vaak gekruid klaargemaakt, waardoor je dorst krijg en veel water gaat drinken, wat ook helpt om van je kater verlost te raken.

Visrecept met bier, het mag eens wat anders zijn

Terwijl de traditie wil dat vis met witte wijn geconsumeerd wordt, stappen we hier meer en meer vanaf. Zo zijn er vissoorten die perfect met bepaalde rode wijnen kunnen gecombineerd worden. Of waarom niet met bier? Ontdek ons recept hieronder.

Kabeljauw in een krokant jasje … en met bier

Kabeljauw leent zich perfect tot dit heerlijke recept. Andere vissoorten kunnen ook, maar als seizoensvis bij uitstek maken we met veel plezier kabeljauw klaar.

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor 6 personen:

 • 750 gr kabeljauwfilets
 • 300 ml witbier
 • 280 gr bloem
 • 2 eieren
 • Citroensap
 • Zout
 • Peper
 • Suiker

Bereiding:

 • Spoel de kabeljauwfilets, droog de vis en snijd in gelijke delen. Breng al op smaak met zout, peper en wat citroensap.
 • Klop het bier door de bloem en voeg al roerend het eigeel toe. Roer goed door totdat je een mooi beslag krijgt.
 • Klop het eiwit stijf en meng het in het beslag. Voeg vervolgens wat zout en peper en een mespuntje suiker toe. Laat het geheel even rusten.
 • Draai de visfilets door bloem, vervolgens door het beslag en bak deze in je frietketel tot ze goudbruin kleuren. Haal de vis er vervolgens uit en laat deze uitdruppelen.
Serveertip: Dien de vis op met een remouladesaus en brood. Smakelijk!

Visrecepten voor de winter: heerlijk hartverwarmend!

In de winter kiezen we eerder vlees op ons bord dan vis. Toch zijn lichte visrecepten net wat je nodig hebt om je ook in de koudste en donkerste maanden van het jaar fit en gezond te voelen. Vis bevat namelijk minder calorieën dan vlees, bevat broodnodige omega 3-vetzuren (dat zijn de zogenaamde goede vetten) en laat zich makkelijk combineren met een veelvoud aan ingrediënten. Klaar om te experimenteren met vis? Met deze visrecepten kan jouw winterse portie culinair genot alvast niet mislukken.

visrecepten visgerechten

De schol al ontdekt? Lekker, goedkoop en niet overbevist

Overbevissing is een reëel probleem waar heel wat chefs mee te kampen hebben. Bepaalde vissoorten worden almaar zeldzamer en dus duurder – tonijn, kabeljauw en zalm – terwijl bepaalde vissen ondergewaardeerd blijven. Denk aan de schol: een veelzijdige vis met een geweldige smaak die het verdient om je menukaart te sieren. Ontdek hier hoe je hem klaarmaakt.

visrecepten vis scholvis recept scholvis scholfilets bakken

Bloemkoolbeignets met Bruine Leffe

Bier is een veelzijdige drank die je in veel gerechten kunt gebruiken. De combinaties zijn soms heel verrassend. Wat dacht je van bloemkoolbeignets met Bruine Leffe? Maak ze zelf met dit recept!

beignets koken met bier recepten