sinterklaas kostuum

Bijna Sinterklaas! Vijf tips voor een leuk sinterklaaskostuum

1. Sinterklaas denkt aan alles: koop een compleet sinterklaaskostuum

Wie een sinterklaaspak wil kopen, gaat maar beter niet over één nacht ijs. Het kostuum van de Sint is veel meer dan alleen een mijter en een mantel. De Sint draagt ook een lang kleed of tabbaard met daarboven een wit linnen albe. Typische accessoires zijn de witte handschoenen en de stola (het lang stuk stof dat rond zijn hals hangt), zonder natuurlijk de gouden ring met robijn en de versierde staf te vergeten. Eveneens onmisbaar is de lange witte sinterklaasbaard.

2. Koop een sinterklaaspak van goeie kwaliteit

Op sinterklaasfeestjes is het uiteraard heel belangrijk dat het pak van de Sint er geloofwaardig uitziet. Een verklede hulpsint mag niet te onderscheiden zijn van de échte Sinterklaas, want anders riskeer je de feestvreugde van de kinderen te vergallen. Koop een sinterklaaspak dat klasse uitstraalt.

3. Kies voor een rode mantel

Sinterklaas is niet de eerste de beste. Toen zijn ouders stierven, hield hij de erfenis niet voor zichzelf maar gaf ze weg aan de armen. Als bisschop werd hij later heilig verklaard. Dat verklaart waarom de kledij van de Sint gelijkenissen vertoont met die van bisschoppen. Toch zijn er verschillen. Zo is de mantel van Sinterklaas altijd rood, omdat die kleur symbool staat voor zijn liefdadigheid.

4. Denk ook aan Zwarte Piet

Sinterklaas is altijd en overal vergezeld door Zwarte Piet. Laat daarom niet na te investeren in een mooi zwarte pietenpak. Net als het sinterklaaspak heeft het kostuum van Zwarte Piet enkele typische kenmerken die niet over het hoofd mogen worden gezien. Zo zijn een muts, een veer, handschoenen en manchetten een must.

5. Sinterklaas wacht niet: wees er op tijd bij

6 december is er vroeger dan je denkt. Koop je sinterklaaspak dus op tijd aan. Het is alleszins geen verloren investering. Een kwalitatief sinterklaaskostuum gaat jaren mee en staat garant voor pure kinderpret.