Verse vis kopen van ongeziene kwaliteit

Verse vis kopen? 6 dagen op 7, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat

Alle dagen visdag


In veel gezinnen is vrijdag nog altijd visdag, maar daar blijft het niet bij. Meer en meer mensen weten vis te appreciëren, thuis en op restaurant. Vis is niet alleen lekker en gezond, de consumptie heeft ook minder impact op het milieu dan vlees. Daardoor is vis een courant product geworden in elke keuken. Met recht en rede!

Ultraversafdeling vis: een winkel in een winkel, mét bediening


Onze visafdeling is een echte ontdekking! Je vindt er een ongezien aanbod. Volledige vissen en filets liggen er aantrekkelijk gepresenteerd, op bedden van ijs. Behalve verse vis, vind je hier ook schaal-, schelp- en weekdieren, en visspecialiteiten. Een zee van keuze!

Hoe we verse vis garanderenDé viswinkel met ultraverse producten


Onze chefs zien erop toe dat het volledige assortiment visvriendelijk en overzichtelijk is gepresenteerd, van ’s ochtends vroeg voor onze eerste klanten tot sluitingstijd voor de laatste klanten. ’s Avonds wordt alle vis uit de winkel gehaald en worden alle ijstafels schoongemaakt om ’s anderendaags met een schone lei te herbeginnen. Geen enkele vis blijft langer dan 3 dagen liggen: dankzij een handig codesysteem volgen we dat heel strikt op. Een ongeziene kwaliteitsgarantie!
 

SUPER-kwaliteit aan de lijn


95% van het visaanbod bij Makro komt van duurzame visvangst, voornamelijk uit IJsland. Het vissen gebeurt met de lijn, waardoor er bijna geen ongewenste bijvangst is.

Zalm wordt bij Makro ‘pre rigor’ gefileerd: binnen de 8 uur. Wanneer je fileert als de stijfheid is ingetreden, krijg je te maken met een verlies van ongeveer 2 dagen en dus ook van kwaliteit.

Vis in kilo per jaar


De cijfers spreken boekdelen. In de ultraversafdeling van de 6 Makro-winkels in België samen, gaan per jaar over de toonbank:

  • Volledige verse vissen: 260.000 kg.
  • Filets: 570.000 kg.
  • Schaal-, schelp- en weekdieren: 550.000 kg.

De meerwaarde van een onberispelijke service


De ultraversafdeling vis van Makro is een afdeling met bediening. De chefs en hun collega’s zijn specialisten in hun vak, gepassioneerde mensen met vakkennis die zich voortdurend bijscholen. Zij zijn heel betrokken bij de klanten en de producten: niet voor niets staan ze letterlijk tussen jou en het visaanbod.

Vis kopen bij Makro betekent zeker zijn van kwaliteit. Je krijgt de vis in een onberispelijke, hermetisch gesloten verpakking, wat de kwaliteit van de vis garandeert. Geen geurtjes, geen lekken, alleen maar lekkere vis!

Vis van het seizoen: ontdek onze praktische viskalender!

Alles komt op zijn tijd, en zo gaat het ook met voedingswaren. Zo hebben aardbeien in de zomer niet veel smaak, maar zijn ze in de zomer overheerlijk. Weinig mensen weten dat voor vis net hetzelfde geldt. Er zijn seizoenen waarin een bepaalde soort niet verkrijgbaar is, of net van topkwaliteit is. Gelukkig is er de viskalender, die aangeeft in welke periode vis op zijn best is. Want vis van het seizoen, die is altijd smakelijker!

viskalender vis van het seizoen verse vis kopen