Zelf brood bakken is heel eenvoudig met een broodbakmachine. En afbakbroodjes maken het je zelfs nog gemakkelijker. Ideaal voor de feestdagen!

Vers uit de oven: je zelfgebakken brood

Vers gebakken brood: daar kikker je van op

Er is weinig waar een mens zo van opknapt na een kille, regenachtige dag als een sneetje vers brood en een kom soep. Die heerlijk knapperige korst in combinatie met die zachte binnenkant … – onovertroffen comfort food! Je hoeft tegenwoordig zelfs geen bakker meer te zijn om een brood te maken. Gooi alle ingrediënten in een broodmachine en een paar uur later ligt er een heerlijk vers brood op je te wachten, klaar om aan te snijden!

Afbakbroodjes voor de feestdagen

Hoeveel we er ook van genieten, bij een feestmaaltijd is een doordeweeks brood wellicht minder geschikt. Om je kerstdis naar een hoger niveau te tillen, is een assortiment broodjes, pistolets en mini-baguettes de beste keuze. Jammer genoeg kun je die niet uit je broodmachine toveren. Dan toch maar naar de bakker? Nee hoor. Afbakbroodjes zijn zo klaar – even besprenkelen met water en, hop, de oven in – en overheerlijk bij de soep of het voorgerecht. Verser kan niet!

Afbakbroodjes hoeven trouwens niet onder te doen voor wat de meeste bakkers uit hun oven toveren. Ze zijn even gezond, lekker en zelfs nog verser (én goedkoper) als jij ze zelf maakt! Want vergeet niet dat de echte warme bakker met uitsterven bedreigd is. De meeste bakkers zijn tegenwoordig ook ‘afbakkers’. En afbakken kun jij thuis minstens even goed. Of zelfs beter!

Smakelijk.

Ontdek onze Domo broodbakmachine in de MakroShop