Verras je partner met een fijn valentijnscadeau!

Verras je partner met een fijn valentijnscadeau!

Oorsprong van Valentijnsdag

Shakespeare schreef in 1600:

To-morrow is Saint Valentine’s day,
All in the morning betime,
And I a maid at your window,
To be your Valentine.

Over de oorsprong van Sint-Valentijn is enorm veel geschreven. Volgens de ene overlevering is het de feestdag van een christelijke martelaar die stierf voor de liefde van twee jonge geliefden, terwijl het volgens de andere een heidens feest betreft dat nadien door de katholieke kerk is overgenomen.

Valentijn vieren: verras je geliefde

Er zijn voor elkaar en dat tonen met een attentie, daar draait het uiteindelijk om op Valentijnsdag. Klassiekers als chocolade, lingerie, een flesje van zijn/haar favoriete drank zijn absolute toppers voor dit feest. Hier alvast wat ideeën.

Valentijnscadeaus waar je niets fout mee kunt doen

  • De doe-bon voor een cadeau op maat: Er zijn tal van doe-bons te verkrijgen. Is je partner sportief en avontuurlijk? Dan gaat niets boven een avonturenbon. Of kom romantisch uit de hoek met een verwenbon of weekendje weg. Succes gegarandeerd!
  • Een etentje op Valentijn: In plaats van een kookboek te geven, verras je je geliefde beter met een etentje. Ben je een ramp in de keuken? Zoek dan een leuk restaurantje. Wees er op tijd bij, de restaurants zijn snel gevuld op deze speciale dag. Inspiratie nodig? Ook hiervoor bestaan er cadeaubons.
  • Een boek als valentijnscadeau: Leest je partner graag? Dan is een boek het ideale cadeau. Zowel de nieuwe boeken als klassiekers zijn aanraders. Of iets pikanter? Het is tenslotte het feest van de liefde.
  • Een fles drank: Een romantische avond begint met een drankje. Bubbels of een goede fles wijn blijven de absolute toppers voor Valentijn.
  • Parfum: parfum is een schot in de roos als valentijnscadeau voor hem en haar. Een goed parfum kiezen voor je partner is bevestigen dat je hem of haar goed kent. Durf je het aan?

Cadeautips speciaal voor haar

  • Bloemen en chocolade: deze combinatie is een klassieker. Rond deze periode komen er tal van mooie chocoladedozen op de markt, een perfecte aanvulling op je bos bloemen.
  • Wellness: verras haar met een wellnessbeurt. Je kunt een sauna reserveren maar evengoed een bon schenken of je badkamer omtoveren tot een romantisch wellnessoord. Wat geurkaarsen, zachte muziek en massageolie kunnen wonderen doen. Meer heb je niet nodig voor een romantische avond.
  • Lingerie: iets gewaagder, maar een topcadeau voor Valentijn. Ken je haar smaak en vooral haar maat, ga dan voor een mooi lingeriesetje.
Niets houdt je tegen te combineren. Jij kent je partner het beste. Maak van deze avond een topavond!

Valentijnsrecept: het geheim van afrodisiaca

Liefde gaat door de maag. Maar niet alles wat eetbaar is, leidt automatisch tot liefde. Wie denkt dat Valentijn zich beperkt tot een etentje, slaat de bal goed mis. Al zijn er wel een aantal weetjes die je kunnen helpen om romantiek op te wekken en te versterken.

afrodisiacum valentijnscadeau chocolade afrodisiacum