Vermijd een droge huid met deze tips!

Vermijd een droge winterhuid dankzij deze tips

Vochtinbrengende crème voor het gezicht

Voor het gezicht is een vochtinbrengende crème ’s winters geen overbodige luxe. Snijdende wind en temperaturen ver onder het vriespunt zijn een aanslag voor je huid. Een intense hydraterende crème – géén vettige smurrie! – kan de schade beperken. ’s Avonds gebruik je een milde reinigingslotion of zachte olie om je make-up te verwijderen.

Middeltjes tegen droge en gebarsten lippen

Gebarsten lippen zijn een typisch winterfenomeen. Gebruik producten op basis van wax om een natuurlijke barrière op te trekken tussen je gevoelige lippen en gure weersomstandigheden. Maar vergeet ook niet je lippen te hydrateren met een vochtinbrengend product. Gebruik bij voorkeur een lipbalsem met een uv-filter en bevochtig je lippen nooit met je tong. Dat heeft op de lange termijn een averechts effect.

Voed je droge handen

Ook je handen bescherm je het best met een vochtinbrengende crème in de winter. Maak er een gewoonte van ze in te smeren elke keer dat je je handen wast. Zet bijvoorbeeld een tube in de keuken of op het toilet. Een handcrème is overigens beter dan een handlotion, omdat het effect blijvender is.

Tip: wil je droge handen vermijden, ga dan zeker nooit met natte handen buiten en draag handschoenen.

Vergeet je voeten niet!

Vergeet ook je voeten niet, want ook daar kunnen kloven en barsten ontstaan als gevolg van grote temperatuurschommelingen. Een vette crème voor het slapengaan beperkt de schade. Draag dan wel (niet-knellende) sokken, zodat je lakens proper blijven.

Gewapend met crèmes en lotions komt je huid de winter zéker ongehavend door! Smeren is dus de boodschap!