Verf kopen: tips voor een onberispelijke afwerking

Verf kopen: tips voor een onberispelijke afwerking

Verf kopen: waarmee rekening houden?

Eerst en vooral moet je de juiste verf kopen. Er zijn een aantal factoren die je in acht moet nemen om je schilderwerk tot een goed einde te brengen.

  • De hoeveelheid: hou rekening met de oppervlakte en het aantal lagen dat je moet aanbrengen.
  • Schilder je buiten of binnen? Muurverf (voor je interieur) voldoet aan andere eisen dan gevelverf.
  • Welke kleur kies je? Er zijn tal van mogelijkheden. Kies een kleur die bij je interieur en je smaak past.
  • Welk type verf? Je hebt de keuze uit verf op waterbasis, lak of latex. Hou ook rekening met mat of glanzend.

Grondlaag en afwerkingslaag

Voor een perfect resultaat moet je op de juiste manier te werk gaan. In de meeste gevallen combineer je een grondlaag met een afwerkingslaag.

  • Grondlaag: zorgt voor een goede hechting. Doorgaans worden er twee lagen aangebracht, zeker bij een poreuze ondergrond. Vooraleer je de grondlaag aanbrengt, moet het oppervlak proper en egaal zijn.
  • Afwerkingslaag: je kunt kiezen voor matte of glanzende verf. Hou zeker rekening met de stijl van je woning en interieur.

Wil je verf kopen? Dan moet je ook rekening houden met omgevingsfactoren. Voor een badkamer heb je bijvoorbeeld vochtbestendige verf nodig, terwijl je op een gevel verf aanbrengt die bestand is tegen extreme weersomstandigheden.

Verf kopen bij Makro

Bij Makro kun je verf verkrijgen aan heel scherpe prijzen. Kom gerust een kijkje nemen en kies de verf die bij je woning en je smaak past. We hebben zowel muur- als gevelverf in de aanbieding. Dankzij onze verfmengmachine kun je zelf je favoriete kleur samenstellen.

Ontdek onze verfgereedschappen in de MakroShop

Stel je favoriete verfkleuren samen bij Makro

Wil je je interieur een nieuw likje verf geven? Of je gevel schilderen? Dan ben je bij Makro aan het juiste adres. Bij ons kun je kwalitatieve binnen- en buitenverf verkrijgen tegen scherpe prijzen. Bovendien kun je met onze verfmengmachine zelf je favoriete verfkleuren samenstellen. Kom een kijkje nemen in een van onze winkels en ontdek ons uitgebreide assortiment.

verfwinkel verf met advies verf kopen