Veilig en comfortabel met de juiste dierenren

Maak het je huisdieren veilig en comfortabel met de juiste dierenren

Een dierenren betekent vrijheid


Elke kip, hond of konijn heeft een hok als vaste verblijfplaats. Maar als een van je huisdieren wat extra ruimte wil, is een dierenren dé oplossing. Binnen een afgebakende ruimte kunnen de dieren vrij bewegen. Je zult merken dat ze het tijdens de zomer heerlijk vinden om in de tuin rond te lopen. Woedt er een hittegolf? Dan moet je de nodige bescherming voorzien in de vorm van een afdekzeil of -paneel. Bij een onweer, zet je de dieren het best gewoon in hun hok.

Verschillende dierenrennen op een rijtje


Bij elk dier past een dierenren. Hieronder vind je de voornaamste kenmerken van konijnen-, honden- en kippenrennen.

Konijnenren


Konijnenrennen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Je kunt ze perfect combineren met een konijnenhok. Bovenaan kun je een konijnenren afsluiten met een net of paneel. Wil je de konijnenren binnen plaatsen? Dan gebruik je gewoon een vloerhoes.

Hondenren


De afmetingen van je hondenren hangen af van de grootte van je hond. Veiligheid, comfort en diervriendelijkheid zijn drie belangrijke criteria bij het kiezen van een hondenren. In de meeste gevallen worden er spijlen gebruikt in combinatie met een vloerplaat in beton. Het is ook handig om in de ren een slaapplaats voor je hond te voorzien.

Kippenren


Kippenrennen bevinden zich doorgaans helemaal achterin de tuin. De kippen kunnen er grazen en vrij bewegen. Zorg er dan ook voor dat je kippenren groot genoeg is. Voor grote kippen heb je anderhalve vierkante meter per kip nodig. Voor kleine kippen volstaat één vierkante meter per kip. Een kippenren moet stevig zijn en het gaas moet diep genoeg in de grond verankerd worden. Zo geef je ongedierte en vossen geen schijn van een kans!