speelhuisje kinderen

Uren speelplezier deze zomer met een buitenspeelhuisje voor de kinderen

Kinderen creëren hun eigen wereld

In een buitenspeelhuisje of kindertuinhuisje creëren kinderen hun eigen wereld. Het is een plek waar ze hun fantasie de vrije loop laten en zich volop uitleven. Zo kunnen ze het huisje op verschillende manier inrichten, er gezinnetje spelen en hun favoriete gerechten bereiden. De avonturiers kunnen zelfs nog een stapje verder gaan en er een piratenhuis of een griezelig spookhuis van maken. 

Buitenspeelhuisjes met verschillende opties

Buitenspeelhuisjes zijn verkrijgbaar in allerlei formaten, kleuren en vormen. Je kunt kiezen tussen houten of plastic speelhuisjes. Hout ziet er karakteristiek uit, maar vergt meer onderhoud. Je moet het regelmatig afschuren en met een onderhoudsproduct behandelen. Plastic biedt dan weer meer mogelijkheden op het gebied van kleuren en afwerking. Bovendien is het beter bestand tegen weer en wind. Kindertuinhuisjes zijn ook verkrijgbaar met een aantal leuke opties:

  • met glijbaan
  • met een deurtje en raampjes
  • op poten (met een trapje)
  • met torens

Duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid

Als je een buitenspeelhuisje hebt gekocht, moet je het zelf monteren. De kleinere modellen zijn doorgaans makkelijk te monteren. Als je een groter en luxueuzer model kiest, moet je wat meer tijd voorzien. De toestellen worden sowieso geleverd inclusief opbouwmateriaal (schroeven, bouten,…). De prijzen van kindertuinhuisjes kunnen – net zoals de kwaliteit – sterk variëren. Aangezien ze bijna altijd buiten staan, kies je het best voor een duurzaam exemplaar dat tegen een stootje kan.    

Een speeltent voor de allerkleinsten

Heb je nog heel kleine kinderen? Dan is een speeltent een perfect alternatief! Speeltenten zijn net zoals kindertuinhuisjes verkrijgbaar in allerlei formaten. Bovendien spreken de prints altijd tot de verbeelding. Een piratenprint voor jongens of een feeërieke opdruk voor meisjes: het is allemaal mogelijk!

Tip: Kinderen vinden felle kleuren altijd leuk!

Je eigen speelparadijs maak je zo

Kinderen plezier horen maken, ’t is een van de mooiste geluiden die er zijn. Net daarom is het zo hard de moeite waard om je tuin om te toveren tot een waar kinderparadijs. Je kan het zo zot bedenken als je zelf wilt – wij helpen je in ieder geval al op de goede weg met onze leuke speel ideeën voor een kindvriendelijke tuin.

buitenspeelgoed buiten speelhuisje moestuin zwembad