Tuinmeubelen kopen? Geniet met volle teugen van het buitenleven!

Tuinmeubelen kopen? Geniet met volle teugen van het buitenleven!

Praktische overwegingen

Om te beginnen moet je rekening houden met de grootte van je terras. De afmetingen van je tuintafel, het aantal stoelen,… het zijn allemaal factoren die een rol spelen. Zorg ervoor dat de ruimte niet te krap wordt. Verlies ook de stijl van je woning niet uit het oog. Tegenwoordig zijn tuinmeubelen verkrijgbaar in alle mogelijke stijlen: van klassiek en landelijk tot design en strak.

Tuinmeubelen kopen: welk materiaal?

Wil je tuinmeubelen kopen? Kies dan het juiste materiaal. Het heeft een impact op de look van je tuinmeubilair en ook op de duurzaamheid. Uit welke materialen kun je kiezen?

  • Hout (en teak): karakteristieke en natuurlijke look, wel onderhoud nodig (bestand tegen regen, koude en UV-stralen).
  • Riet, rotan en bamboe: creëren een warme sfeer en voelen natuurlijk aan.
  • Aluminium, kunststof en PVC: weinig onderhoud, zijn licht en hebben een strakke look.
  • Staal en ijzer: hebben een aparte uitstraling, maar moet je behandelen om ze roestvrij te maken.

Kwaliteit en comfort

Naast de kwaliteit is ook het comfort van je tuinmeubelen een prioriteit. Ze moeten lang meegaan, maar natuurlijk ook op-en-top comfortabel zijn. Je wilt het niet meemaken dat je met een pijnlijk zitvlak opgezadeld wordt. Leuningen verhogen het comfort. Let zeker ook op de zithoogte.

Tuinmeubelen onderhouden

Tuinmeubelen worden blootgesteld aan weer en wind en moeten tegen een stootje kunnen. Ga dan ook voor duurzame exemplaren en hou de onderhoudsvoorschriften in de gaten. Het zou zonde zijn om je investering op korte termijn in rook te zien opgaan. Voorzie ook een opbergplaats tijdens de winter. Zo verleng je de levensduur!

Bij Makro vind je een uitgebreid assortiment tuinmeubelen. Kom gerust langs in een van onze winkels om ze met je eigen ogen te ontdekken!

Ontdek onze tuinmeubelen in de MakroShop