Tuinmeubelen in teak: de voordelen van teak op een rijtje

Tuinmeubelen in teak: de voordelen van teak op een rijtje

Wat is teak en hoe ziet het eruit?

Teak is een houtsoort die oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië afkomstig is. Tegenwoordig wordt teakhout gekweekt in tropische streken zoals Afrika en Zuid-Amerika, maar het prachtige, donkerbruin gevlamde hout afkomstig van het Indonesische eiland Java blijft de allermooiste teakvariant. Uiteraard bestaan er ook andere kleuren teak, zoals lichtbruin,honingbruin en een tikkeltje oranje. De kleur van teak is bovendien erg gelijkmatig.

Tuinmeubelen in teak: bijzonder onderhoudsarm

De houtsoort teak wordt vaak gebruikt om meubels te maken, zowel meubels voor in het interieur als tuinmeubelen. Dat mag niet verwonderen, want teak is buitengewoon goed bestand tegen weer en wind, en vraagt weinig onderhoud. Dat komt omdat het hout rijk is aan natuurlijke oliën, waardoor het vocht afstoot. Hou je dus van houten tuinmeubelen met een authentiek en natuurlijk uitzicht, maar niet van intensief onderhoud? Dan zijn tuinmeubelen in teak voor jou de ideale keuze: uiterst duurzaam en buitengewoon mooi!

Teak combineren met metaal: vele mogelijkheden

Om tuinmeubelen te vervaardigen wordt teak regelmatig gecombineerd met metalen elementen, zoals de Starbucks Teak stapelstoel met metalen frame en teak zitting. Deze combinatie is mogelijk omdat teak – in tegenstelling tot vele andere houtsoorten – geen roest of corrosie veroorzaakt wanneer het in aanraking komt met metaal. Dankzij deze unieke eigenschap kan je met tuinmeubelen in teak echt alle kanten uit! Nog niet overtuigd van de uitzonderlijke kwaliteiten van teak? Wat als we je vertellen dat teak al sinds de 17e eeuw – en nu nog altijd – gebruikt wordt voor de scheepsbouw? Hout dat de extreme omstandigheden (water, zout, wind, schimmel,…) op een schip aankan, is ook in je tuin zeker in staat tot topprestaties!

Hou je tuinmeubelen in teak in topconditie

Als je tuinmeubelen in teakhout niet behandelt, zullen ze na verloop van tijd vergrijzen tot een zilvergrijze kleur die kenmerkend is voor teak. Door speciale teakolie te gebruiken, voorkom je die vergrijzing en geef je je tuinmeubelen extra glans. Na een vochtige periode is het wel mogelijk dat je teak tuinmeubelen een beetje groen uitslaan, door een aanslag van algen en mos. Met een emmer water en een paar schepjes soda of een speciaal reinigingsproduct verwijder je dit snel, zodat je tuinmeubelen er weer helemaal als nieuw uitzien!

Zie je jezelf al genieten van de zon in de tuin terwijl je uitrust op je teak tuinbank? Of buiten dineren met tuinstoelen en een tuintafel in teak? In de Makro winkels hebben we een uitgebreid aanbod aan teak tuinmeubelen in verschillende stijlen. Op de website vind je alvast een klein voorproefje!

Ontdek onze tuinmeubelen in de MakroShop

Lounge tuinmeubelen: zalig relaxen in je eigen tuin

Het is zomer en de avondzon werpt zijn laatste weldoende stralen op een gezellig hoekje van je tuin. Wil je optimaal van deze unieke momenten profiteren en volledig tot rust komen in je tuin? Dan is het een goed idee om een loungehoekje in te richten in je tuin. Daarbij zijn de juiste lounge tuinmeubelen uiteraard onmisbaar. Zo kies je de lounge tuinmeubelen die bij je passen!

tuinmeubelen online kopen loungeset tuin lounge tuinmeubelen