Een tuinhuis geeft je tuin een mooie uitstraling

Maak je tuin klaar voor de lente met een tuinhuis

Maak je tuin lenteklaar

De tuin klaarmaken voor de lente doe je onder andere door struiken te snoeien, het gazon te bemesten, de tuinmeubels te onderhouden en voorjaarsbloemen zoals viooltjes, narcissen en tulpen te planten. Heb je ook al eens aan een tuinhuis gedacht? Een tuinhuis zorgt voor veel opbergruimte voor al je tuinmateriaal. Je grasmachine, spade, zakken met potgrond, barbecue, tuinmeubels en nog veel meer, je kan het allemaal zonder problemen opbergen in een tuinhuis.

Tuinhuizen in verschillende materialen

Wie overweegt om een tuinhuis aan te schaffen heeft de keuze uit drie verschillende materialen. Een houten tuinhuis heeft veruit de meeste charme. Dankzij zijn rustieke uitstraling past een tuinhuis in hout in elke tuin. Houten tuinhuizen zijn beschikbaar met een plat dak of puntdak en in verschillende afwerkingen. De mooiste en meest luxueuze oplossing is ongetwijfeld een tuinhuis in blokhut-stijl, maar ook andere houten tuinhuizen geven karakter aan je tuin.
Een tuinhuis in hout heeft wel heel wat onderhoud nodig. Wie dat niet ziet zitten, kiest beter voor een tuinhuis in PVC. Zo geniet je wel van een charmante uitstraling, maar vermijd je het intensieve onderhoud. Voor wie op zoek is naar een budgetvriendelijke optie is een tuinhuis in metaal de beste keuze.

Laat je tuinhuis gratis leveren

Een tuinhuis kopen bij Makro is heel eenvoudig. Alle blokhutten, serres, carports en garages worden immers gratis bij je thuis geleverd! Kies gewoon je ideale tuinhuis bij Makro en koop meteen ook al het bijbehorende doe-het-zelf materiaal en tuinmateriaal in onze drive-in, zo bespaar je tijd. Je kan natuurlijk ook een tuinhuis online bestellen in de Makroshop.

> Tips om een tuinhuis zelf te bouwen

Ontdek onze tuinhuizen in de MakroShop

Tuininspiratie: verwen jezelf met pure luxe in je tuin

Heb je ook gemerkt dat het leven mooier wordt van zodra je meer tijd krijgt om in je tuin te genieten? Welnu, je kan het zelfs nóg mooier maken. Hoe? Door simpelweg meer uit je tuin te halen. Met de juiste investeringen is dat zo in orde.

barbecue loungeset tuin tuinhuis zwembad

Van klusruimte tot tuinkantoor: zoveel meer dan een tuinhuis

Een tuinhuis hoeft niet per se enkel en alleen te dienen als opbergruimte. In tegendeel. Deze extra ruimte kan je aanwenden voor heel wat andere zaken. Ontdek hieronder onze favoriete mogelijkheden!

blokhutten tuinhuis fitnesstoestellen

Hoe zelf een tuinhuis bouwen?

Tuinhuizen zijn erg handig: je kunt er allerlei tuingerief en materiaal in opbergen. Een tuinhuis bouwen staat op het to-do lijstje van zowat iedereen die een woning bouwt of renoveert. Meer nog, de meeste mensen kijken er zelfs naar uit omdat het dikwijls de laatste etappe van een bouwproject vormt. Op het gebied van uitvoeringen zijn er veel mogelijkheden: kies je voor een eenvoudig en compact model of zie je het groter en wat luxueuzer? Welk tuinhuis je ook kiest, je kunt het zelf maken met een zelfbouwpakket. Ben je een handige harry? Dan kun je het tuinhuisje volledig zelf maken en alles zelf doen.

tuinhuis tuinhuis bouwen tuinhuis plaatsen