Recept voor gemarineerde tonijn

Tonijn recept: hoe bereid je gemarineerde tonijn?

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g verse tonijn
  • 20 g vierkruidenpoeder
  • 10 g witte of zwarte sesamzaden
  • Currypoeder
  • Geraspte schil van 1 citroen
  • Dragon, dille, peterselie en koriander
  • Peper & zout

Tonijn recept: bereiding


Snij de tonijn in plakken van ongeveer 3 cm diameter. Hak de kruiden fijn en meng met de sesamzaadjes. Kruid de tonijn met zout en peper en rol deze in het vierkruidenpoeder. Besprenkel met een beetje curry en citroenschil. Schroei de tonijn dicht in een hete pan met een beetje olijfolie. Rol de dichtgeschroeide tonijn in de kruidenmix en leg in een schaal. Dek de schaal af met folie en laat enkele uren afkoelen in de koelkast. Om te serveren snij je de tonijnmootjes in smalle schijfjes.

Gevulde sardines met olijven en olijfkruid

Laat je inspireren: Gevulde sardines met olijven en olijfkruid

vis visgerechten recepten

Salade met warme zalm & Jersey Royal-aardappelen

Dit gerecht is enorm veelzijdig. Het is zowel warm als koud heel lekker, kan als voor- of hoofdgerecht geserveerd worden en leent zich ook perfect voor een picknick.

visgerechten

Visrecepten voor de winter: heerlijk hartverwarmend!

In de winter kiezen we eerder vlees op ons bord dan vis. Toch zijn lichte visrecepten net wat je nodig hebt om je ook in de koudste en donkerste maanden van het jaar fit en gezond te voelen. Vis bevat namelijk minder calorieën dan vlees, bevat broodnodige omega 3-vetzuren (dat zijn de zogenaamde goede vetten) en laat zich makkelijk combineren met een veelvoud aan ingrediënten. Klaar om te experimenteren met vis? Met deze visrecepten kan jouw winterse portie culinair genot alvast niet mislukken.

visrecepten visgerechten

60 soorten vis om te serveren tijdens de feestdagen

Vis is lekker, gezond en veelzijdig. In België zijn er meer dan 60 soorten vis gemakkelijk te verkrijgen. Dit enorme aanbod zorg ervoor dat er altijd wel een geschikte vis is voor de bereiding die jij wil maken. Vis komt goed tot zijn recht in zeer uiteenlopende gerechten. Dit maakt vis het ingrediënt bij uitstek om een feestmenu rond op te bouwen.

visgerechten vis soorten vis