Snoepgoed Sinterklaas verwerken tot dessert

Snoepgoed over van Sinterklaas? Zo verwerk je het creatief

Snoepgoed van Sinterklaas, dat gooi je niet weg


Eenmaal 6 december voorbij, blijven er vaak heel wat mandarijnen, chocolade en speculaas over. Niet getreurd, er bestaan verschillende manieren om ze om te toveren tot heerlijke gerechten, zodat je het snoepgoed van Sinterklaas niet in de vuilbak hoeft te gooien. Je kunt ze samen verwerken tot één heerlijk dessert, maar ook met de ingrediënten apart is er veel mogelijk.

Niet te versmaden chocoladedesserts


Chocolade is een klassieker in het snoepaanbod van Sinterklaas. Met als resultaat dat er achteraf natuurlijk veel chocolade overblijft. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om chocolade in desserts te verwerken. Zo kan je zelfgemaakte chocolademelk maken, ideaal voor de koude winteravonden. Ook warme chocoladesaus is een gemakkelijke manier om je chocolade-overschotjes te verwerken. Liever iets creatiever? Probeer dan eens een chocoladetaart. Je kinderen zullen er dol op zijn! Nog een tip zijn chocolat chip cookies, het ideale tussendoortje.

Lekkere receptjes met mandarijn


Ook talrijk aanwezig in de zak van Sinterklaas zijn mandarijntjes. Deze vrucht smaakt heerlijk in fruitsalades of kan worden geperst tot verfrissend en dorstlessend mandarijnsap. Daarnaast kan je mandarijnen natuurlijk ook verwerken in taarten en ander gebak. In bepaalde winterse gerechten (bijvoorbeeld eend) zijn ze eveneens een meerwaarde.

Chocoladefondue: al het lekkers van de Sint in één gerecht


Een andere mogelijkheid is om al het snoepgoed van Sinterklaas tot één gerecht om te toveren. Dat kan bijvoorbeeld in een chocoladefondue. Snijd de mandarijnen en ander fruit in blokjes en dop ze in de gesmolten chocolade. Bestrooi met het andere snoepgoed van de Sint: gemalen speculaas, nootjes of iets anders, wees creatief!

Speculaastaart: overheerlijke en verrassende lekkernij

Speculaas is onlosmakelijk verbonden met Sinterklaas. Het is een echte lekkernij die kinderen – naast de sinterklaascadeaus en de chocolade uiteraard – weten te appreciëren. De meeste mensen kiezen nog altijd voor de standaard smaak, ook al bestaan er verschillende variaties. Wil je écht verrassend uit de hoek komen? Maak dan speculaastaart!

sinterklaas sinterklaas recepten speculaas