marsepein-en-sinterklaas

Sinterklaas en marsepein, het perfecte duo

De oorsprong van marsepein

Wanneer marsepein werd uitgevonden, is niet bekend. We weten wel dat het snoepgoed ons omstreeks de middeleeuwen heeft bereikt en uit het Oosten kwam. Het recept is even eenvoudig als lekker. Suiker en amandelen zijn de hoofdbestanddelen. Naargelang de bestemming wordt er rozenwater en kleurstof aan toegevoegd. Oorspronkelijk was deze lekkernij een voorrecht van de adel en de rijken.

Wie braaf, is krijgt marsepein

De mogelijkheden van marsepein zijn eindeloos. Zo vind je marsepein in allerlei vormen en kleuren. Je kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat wel een variant in marsepein. En als je die variant toch niet vindt, dan maak je die toch gewoon zelf? Lees hieronder hoe.

Marsepein als afwerking en versiering.

Marsepein wordt ook gebruikt als versiering of versiering. Dit kneedbare goedje kan namelijk gekneed worden tot de gekste vormen, maar kan evengoed platgewalst worden en zo je cake en taarten van een kleurrijk en lekker jasje voorzien. Want er kunnen er heel wat kleurstoffen aan marsepein worden toegevoegd zonder dat de smaak verandert.

Zelf marsepein maken, kinderspel

Wil je zelf marsepein maken? Dan heb je 1 ei, 250gr bloemsuiker, 250gr amandelpoeder en een half uurtje nodig.

Bereiding

  1. Meng de suiker en het amandelpoeder in een grote kom en voeg het eiwit toe. Het eigeel wordt niet gebruikt.
  2. Kneed tot het marsepein wordt.

TIP: Je kan smaken toevoegen om je marsepein te onderscheiden van de rest. Voeg gerust wat citroensap, amaretto of een andere smaak toe. Experimenteer zoveel je wil.

Je vindt heel wat eetbare kleuren waarmee je je creaties de gekste kleuren kunt geven.

Knutselidee met marsepein

Tijdens de wintermaanden is het fijn en gezellig knutselen. Maak samen met je kroost knutselwerkjes die ze nog eens kunnen opeten ook.Sinterklaassnoep: populaire, originele en gezonde lekkernijen!

Sinterklaas is voor kinderen vaak het leukste feest van het jaar. Het sinterklaasfeest staat dan ook helemaal in het teken van kinderen. Naast speelgoed krijgen alle kinderen ook een hele voorraad snoep in hun schoen. We zetten het lekkerste sinterklaassnoepgoed even op een rijtje.

speculaas sinterklaas marsepein

Speculaastaart: overheerlijke en verrassende lekkernij

Speculaas is onlosmakelijk verbonden met Sinterklaas. Het is een echte lekkernij die kinderen – naast de sinterklaascadeaus en de chocolade uiteraard – weten te appreciëren. De meeste mensen kiezen nog altijd voor de standaard smaak, ook al bestaan er verschillende variaties. Wil je écht verrassend uit de hoek komen? Maak dan speculaastaart!

sinterklaas sinterklaas recepten speculaas