Paasbrunch, de gezelligste brunch
19. november 2015 | Margot Van Makro
Wat mag er zeker niet ontbreken op een paasbrunch?
Op een paasbrunch mag niets ontbreken.
Hoe gevarieerder hoe beter. Zoet en hartig worden voor, na of gewoon door elkaar gegeten, voorzie dus zeker voor elk wat wils. Wij hebben alvast een lijstje gemaakt van wat zeker niet mag ontbreken.
Vers geperst fruitsap of en smoothie
Vers fruitsap of een smoothie zijn heerlijke klassiekers voor elke brunch of ontbijttafel. Bovendien zitten ze boordevol vitamines en die kunnen we allemaal prima gebruiken.
Croissants, koffiekoeken en brood
Voorzie voldoende variatie in je aanbod. De ene heeft liever een snede bruin brood terwijl de andere een
pistolet verkiest.
Confituur en choco, maar ook kaas en hesp
Breek met het traditionele ontbijt zonder het weg te laten. Voorzie kaas en charcuterie maar laat de
zoete toppers ook zeker niet ontbreken!
Eitjes
Eieren zijn een must op elke brunch. Hardgekookt, zachtgekookt of een roerei,
omelet of een spiegelei. Wil u eens iets anders? Lees zeker verder!
Benedict eieren, het feestelijke ei
Mag het voor Pasen eens wat anders zijn? Dan is het
Benedict ei de oplossing. Dit
gepocheerde ei wordt namelijk op een toast opgediend met ham, of spek, en hollandaise saus. Voeg er sla en tomaten aan toe om het nog smakelijker te maken. Lees hier hoe een ei pocheren:Benedict ei: een speciaal gepocheerd ei
- Breng een ruime pot water aan de kook en voeg er 1 theelepel azijn per liter water aan toe (Dus voor bv 5 liter water moet er 5 theelepels azijn toegevoegd worden. De azijn helpt het pocheerproces. Opgelet: Zeker geen zout aan het water toevoegen!
- Haal de temperatuur naar beneden en roer in het water tot er zich een kleine waterkolk vormt. Deze is belangrijk zodat het eiwit zich rond de dooier kan wrappen.
- Breek een ei en giet het voorzichtig in de kolk.
- Haal na 3 tot 5 het gepocheerde ei uit het water.
Begin je paasbrunch met bubbels of een cocktail
Een brunch, en zeker een paasbrunch, is een speciale en
feestelijke gelegenheid. En daar hoort een aperitiefje bij. Haal een flesje
champagne, cava of prosecco en maak er een feest van. Maar ook een lekkere cocktail, al dan niet alcoholisch.
TIP: Er bestaan heel wat bubbel-varianten zonder alcohol of met een heel laag alcoholgehalte voor de kinderen of voor wie liever geen alcohol drinkt. Zo is het voor iedereen een feest.