Kerstversiering maken

Kerstversiering ideeën: maak je kerstdecoratie persoonlijk!

Zelf kerstversiering maken

Wie tijd en inspiratie heeft en bovendien graag knutselt, kan zich perfect aan zelfgemaakte kerstversiering wagen. De mogelijkheden van zelfgemaakte kerstversiering zijn oneindig. Je bepaalt zelf hoe ver je erin gaat en bovendien is het leuk om te doen. Niet overtuigd? Hier alvast wat tips.

Geef je kerstversiering een persoonlijke touch met deze vijf ideeën

Geen tijd of zin om je eigen kerstversiering te maken? Personaliseren is ook een optie!

Valse sneeuw

Sneeuw is de kers op de taart van de feestdagen. Gebruik het om figuurtjes op je ruiten te maken, je kerstboom op te fleuren of om wat witte vlokken op de kast aan te brengen.

Virtuele kerstboom

Voor wie een kerstboom te omslachtig is, kan een virtuele kerstboom perfect. De klassieke manier is met verlichting een boom weer te geven, maar het kan ook prima met takken, dozen of zelfs door boeken te stapelen.

> Tips om je kerstboom te versieren

Kleurgebruik

De combinatie groen-rood is typisch voor kerst en mag dus niet ontbreken. Een trend die ook wat is blijven hangen, is het gebruik van zwart en wit. Perfect in een strakker interieur. Bekijk de trends hieronder en doe ideeën op.

Verlichting

Kerst heeft zijn gezelligheid grotendeel te danken aan de kerstboom, het gezellige samenzijn, maar zeker ook aan de verlichting. Met de juiste verlichting haal je kerst pas écht binnen.

Natuurlijke materialen

Wat dennentaken, hulst en schors roepen al gauw de kerstsfeer op. Maar ook dennenappels, al dan niet in felle kleuren geverfd, zijn ideaal als decoratie in of rond de boom.

Kerstversiering 2015: de trends

Er zijn verschillende trends te onderscheiden in de kerstversiering voor 2015. Een eerste zijn pastelkleuren, een garantie op gezelligheid en zachtheid. Een tweede trend is de industriële look. Ruwere materialen als hout, glas, metaal, klei en canvas zijn de materialen bij uitstek voor een kerstversiering met industriële look. Grijs- en blauwtinten en het gebruik van kleuraccenten maken het geheel sfeervol.


Voor wie kerstversiering ‘over the top’ mag zijn, zijn er nog altijd de felle kleuren en gekke vormen. Kerst hoeft niet altijd rond engeltjes en sterren te draaien. Hang wat gekke, felgekleurde figuurtjes in je kerstboom en gebruik sterkgekleurde kaarsen en voorwerpen.

Ten slotte is er nog altijd de klassieke kerstversiering voor wie houdt van een traditionele kerst. Altijd een voltreffer! Geen zin om te kiezen? Combineer de verschillende stijlen en maak er volledig jouw ding van.