Hou het proper met onze opruimtips

Hou het netjes in huis met opbergkasten, opbergdozen en opbergrekken

Hoe en waar opbergdozen en opbergkasten gebruiken?

Opbergdozen, opbergkasten en opbergrekken kun je in allerlei ruimtes gebruiken. In de garage, de berging, de kelder of het tuinhuis: ze komen altijd van pas. Opbergdozen zijn ideaal om kleinere spullen in te bewaren. Ze zijn ook ideaal voor speelgoed (gebruik één doos per soort speelgoed).

Opbergkasten zijn broodnodig en ontzettend praktisch. Ze helpen je orde te scheppen en je kunt er allerlei spullen in kwijt. Je hoeft geen dure exemplaren te kopen, ze moeten vooral degelijk zijn!

Ook opbergrekken hebben hun nut al ruimschoots bewezen. Vooral in garages, tuinhuisjes en kelders komen ze van pas. Je kunt er bijvoorbeeld gereedschap, verf of sportmateriaal in kwijt. Erg handig wanneer je snel iets nodig hebt!  

Slim opbergen

Opbergruimte is kostbaar en moet je dan ook op een slimme manier gebruiken. Gooi je spullen niet lukraak in een kast of doos, maar benut de ruimte optimaal. Het komt erop aan om alles zo compact mogelijk op te bergen en geen centimeter links te laten liggen. Dat geldt niet alleen voor opbergkasten en opbergrekken, maar ook voor schuiven en schappen.  

Handige en praktische opruimtips

Tot slot geven we graag een aantal tips mee die je helpen om efficiënt op te ruimen:

  • Geef alles in huis een vaste plaats en zorg dat alle gezinsleden zich daar strikt aan houden.
  • Plastic opbergdozen zijn er handig om allerlei speelgoed in kwijt te kunnen.
  • Zet elke avond je huis weer op orde. Anders zullen de spullen zich blijven opstapelen.
  • Dichte kasten zien er minder rommelig uit dan open kasten. Zeker in de leefruimtes zijn het aanraders.
  • Plan regelmatig een opruimuurtje om de kasten in de keuken, de badkamer of je kleerkast onder handen te nemen. Beter af en toe snel en efficiënt opruimen dan dagenlange opruimsessies in te lassen.
  • Maak opruimen zo aangenaam mogelijk. Een muziekje helpt zeker! En vergeet ook geen pauzes te nemen. 
In de Makroshop kun je opbergrekken kopen. De rekken zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en materialen. Neem snel een kijkje in onze webshop en ontdek het ruime assortiment!

Ontdek onze opbergrekken in de MakroShop