Bloemen kiezen voor Allerheiligen

Bloemen kiezen voor Allerheiligen/Allerzielen

Bloemen voor Allerheiligen en Allerzielen

Beide feestdagen vallen natuurlijk in een periode waarin bloemen en kleurrijke planten schaars zijn: de herfst. Geen ideale periode voor een mooie ruiker bloemen dus. Gelukkig zijn er ‘herfstbloeiers’, deze kleurrijke bloemen brengen heel wat kleur in de herfst en kunnen tegen een stootje. De bekendste herfstbloeiers zijn Chrysanten en Asters.

Bloemen AllerheiligenChrysanten, de herfstbloemen bij uitstek

Als we naar de oorsprong van Chrysanten kijken, staat de symboliek in schril contrast met de betekenis die wij, in het westen, er aan gegeven hebben. Deze kleurrijke bloemen komen oorspronkelijk Japan, waar ze het symbool zijn voor vreugde en geluk. De mogelijke verklaring voor Chrysanten als ‘kerkhofbloem’ is de typische eigenschap van de bloem. Chrysanten bloeien in de herfst en zijn in zekere maten vorstvast, niet onbelangrijk voor een plant die in de herfst de graven siert.

De troeven van Chrysanten

Deze kleurrijke bloemen hebben meer in hun mars dan we denken. Met een bloeiperiode van augustus tot november, verlengen deze kleurrijke bloemen de zomer. 

  • Chrysanten zijn verkrijgbaar in zo goed als alle kleuren
  • Chrysanten hebben heel weinig onderhoud nodig
  • Ze bloeien nog in november en zijn vorstvast. Ze kunnen tegen een stootje.