Stoofpotje van everzwijn

Stoofpotje van everzwijn

Dit heb je nodig (4 pers.)

1,2 kg everzwijn stoverij • 2 ajuinen • 2 flesjes donker bier (beetje zoet) • 5 dl vleesbouillon • 80 g mosterd • 500 g geschilde krieltjes • 300 g rode kool • 1 appel • 1 dl rode wijn • 100 g spek • 100 g boter • peper en zout • 2 eetlepel gesneden peterselie • kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie) • 1 laurierblad • 40 g balsamicoazijn • 40 g suiker • 1 lepel maïzena

Zo maak je het

  1. Schroei het vlees dicht in een hete pan met 1 lepel boter. Voeg de gesneden ajuinen toe en laat kort meebakken. Giet er bouillon, bier en kruidentuiltje bij. Laat gedurende 3 uur op laag vuur smoren.
  2. Snij intussen de appel en kool fijn. Overgiet met de wijn en balsamicoazijn, doe er het laurierblaadje en suiker bij en laat smoren. Kook de aardappeltjes al dente.
  3. Kruid de stoverij bij met peper en zout. Bind met 1 lepel maïzena. Snij het spek in reepjes en bak ze crispy in een droge pan.
  4. Lepel de stoverij in een diep bord. Schik de aardappelen en rode kool bij. Strooi er de spekjes over en werk af met peterselie.


Mosselen met verse kruidenolie op de BBQ

Maak eerst de olie met verse tuinkruiden. Snipper de ui en de look fijn. Was en snipper de andere kruiden, rits de tijm en meng alles samen met de olijfolie ...

recepten

Camembert op de BBQ

Snij de rode vruchten in kleine stukjes en laat gedurende 2 uur marineren in een zoete wijn (bijvoorbeeld Château La Forêt). Maak een insnijding in de kaas en vul hem op met de gemarineerde vruchtjes.

recepten

Varkenshaasje met pastinaakstoemp

Haal het varkenshaasje een half uur op voorhand uit de koelkast...

recepten

Tartaar van sint-jakobsvruchten

Roer de wasabi en het limoensap door de mayonaise. Doe in een kleine spuitzakje en zet even apart...

recepten

Salade van rode biet

Meng voor de dressing alle ingrediënten in een bokaal en schud eens stevig...

recepten