Stamppot van pastinaak met spekjes en appel

Stamppot van pastinaak met spekjes en appel

Dit heb je nodig (4 pers.)

750 g kruimige aardappelen, bv. Bintje • 750 g pastinaak • 1 l melk • 8 plakken mager gezouten spek, in reepjes • 1 fris zure appel, bv. Jonagold, ongeschild, in stukjes • 4 varkenskoteletjes • peper en zout • boter

Zo maak je het

  1. Schil de aardappelen en pastinaken en snij ze in ongeveer gelijke stukken. Kook gaar in melk met water, giet af en bewaar het kookvocht. Stamp tot een smeuïge puree met een beetje kookvocht en boter. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  2. Bak ondertussen de spekreepjes goudbruin en laat de appeltjes 2 min. meebakken. Laat even uitlekken op keukenpapier en schep dan onder de stamppot.
  3. Serveer met gebakken koteletjes en vleesjus.


Mosselen met verse kruidenolie op de BBQ

Maak eerst de olie met verse tuinkruiden. Snipper de ui en de look fijn. Was en snipper de andere kruiden, rits de tijm en meng alles samen met de olijfolie ...

recepten

Camembert op de BBQ

Snij de rode vruchten in kleine stukjes en laat gedurende 2 uur marineren in een zoete wijn (bijvoorbeeld Château La Forêt). Maak een insnijding in de kaas en vul hem op met de gemarineerde vruchtjes.

recepten

Varkenshaasje met pastinaakstoemp

Haal het varkenshaasje een half uur op voorhand uit de koelkast...

recepten

Tartaar van sint-jakobsvruchten

Roer de wasabi en het limoensap door de mayonaise. Doe in een kleine spuitzakje en zet even apart...

recepten

Salade van rode biet

Meng voor de dressing alle ingrediënten in een bokaal en schud eens stevig...

recepten