Springrolls met roze garnalen en zoete chilisaus

Springrolls met roze garnalen en zoete chilisaus

Dit heb je nodig

16 vellen rijstpapier • 125 grote roze, gekookte garnalen, gepeld, grof gehakt • 1 wortel, in fijne reepjes • 1/2 komkommer, in fijne reepjes • 1 handvol sojascheuten • 2 pijpajuintjes, fijn gesneden • 16 blaadjes sla • koriander • zoete chilisaus

Zo maak je het

  1. Zet een grote kom met heet water klaar en werk op een roestvrijstalen of glad stenen oppervlak om kleven te voorkomen. Dompel een rijstvelletje in het hete water tot het zacht begint te worden. Haal het uit het water en spreid het uit op het werkvlak. 
  2. Leg op de onderste helft een blaadje sla, een beetje wortelen, komkommer, sojascheuten, pijpajuin, gehakte garnalen en enkele blaadjes koriander. Vouw nu de onderkant over de vulling, de zijkanten naar binnen en rol dan verder op. Maak de springrolls één voor één.  Lekker met zoete chilisaus.

Mosselen met verse kruidenolie op de BBQ

Maak eerst de olie met verse tuinkruiden. Snipper de ui en de look fijn. Was en snipper de andere kruiden, rits de tijm en meng alles samen met de olijfolie ...

recepten

Camembert op de BBQ

Snij de rode vruchten in kleine stukjes en laat gedurende 2 uur marineren in een zoete wijn (bijvoorbeeld Château La Forêt). Maak een insnijding in de kaas en vul hem op met de gemarineerde vruchtjes.

recepten

Varkenshaasje met pastinaakstoemp

Haal het varkenshaasje een half uur op voorhand uit de koelkast...

recepten

Tartaar van sint-jakobsvruchten

Roer de wasabi en het limoensap door de mayonaise. Doe in een kleine spuitzakje en zet even apart...

recepten

Salade van rode biet

Meng voor de dressing alle ingrediënten in een bokaal en schud eens stevig...

recepten