Skreifilet

Skreifilet op een bedje van groentjes

Recept skreifilet op een bedje van groentjes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g skreifilet
  • 100 g wortelen
  • 100 g prei
  • 100 g selder
  • 250 ml witte wijn
  • 500 ml visbouillon
  • 500 g aardappelen
  • 75 g boter
  • 1 bussel peterselie
  • Peper en zout

Bereiding

Schil de groenten en snij ze in fijne reepjes. Breng de witte wijn en de bouillon aan de kook, kruid subtiel en voeg vervolgens de groenten toe. Laat ze 5 minuten koken.

Verdeel de vis in gelijke stukken en laat gedurende 5 à 7 minuten sudderen. Zorg ervoor dat het water niet kookt om te vermijden dat het eiwit begint te stollen en de vis uiteen valt. Schil en kook ondertussen de aardappelen en pureer ze met de boter en de peterselie. Kruid af met peper en zout. Serveer de puree met de groentjes en de vis.

 

---
Ontdek ook: Skrei vol liefde


Parelhoenboutjes met geroosterde groenten uit de oven

Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de boter smelten in een braadpan en bak hierin de parelhoenboutjes rondom bruin...

recepten

Mosselen met verse kruidenolie op de BBQ

Maak eerst de olie met verse tuinkruiden. Snipper de ui en de look fijn. Was en snipper de andere kruiden, rits de tijm en meng alles samen met de olijfolie ...

recepten

Camembert op de BBQ

Snij de rode vruchten in kleine stukjes en laat gedurende 2 uur marineren in een zoete wijn (bijvoorbeeld Château La Forêt). Maak een insnijding in de kaas en vul hem op met de gemarineerde vruchtjes.

recepten

Varkenshaasje met pastinaakstoemp

Haal het varkenshaasje een half uur op voorhand uit de koelkast...

recepten

Tartaar van sint-jakobsvruchten

Roer de wasabi en het limoensap door de mayonaise. Doe in een kleine spuitzakje en zet even apart...

recepten