seizoenskalender

Wild van vlees? Ga voor topvlees dankzij de seizoenskalender!

September tot december

Wil je dit najaar genieten van een goed stuk wild? Dan heb je geluk. Er staat namelijk heel wat lekker vlees op het menu in september, oktober en tijdens de eindejaarsmaanden november en december. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lekkere patrijs? Daarop mag tussen 15 september en 15 oktober gejaagd worden. Lekkere spruitjes of savooi erbij, een zalig truffelsausje… echt een delicatesse! Vanaf 1 oktober volgen edelhert, damhert, moeflon en wild zwijn, en niet veel later haas, fazanthen en -haan en smient. Smullen maar!

Het voorjaar

Tot 31 januari kun je nog genieten van Canadese gans. Gebraden in de oven of in een stoofpotje? Mogelijkheden genoeg! Vanaf 15 januari mag er dan weer gejaagd worden op reegeiten en -kalveren. Onze tip? Smakelijke mierikswortelpuree en jus erbij en je hebt een fantastisch wildgerecht! Je merkt het al: met de seizoenskalender wild ontbreekt het je nooit aan inspiratie om lekkere seizoensmaaltijden te bereiden.

Mei tot september

Van 15 mei tot 15 september mag er op de reebok gejaagd worden. Even langs de winkel voor artisjokken en sjalotjes, een lekkere rode wijnsaus bereiden en … genieten maar! Aarzel zeker ook niet om de seizoenskalender af te drukken en in je keuken op te hangen. Hij kan je alleen maar helpen bij het opstellen van je boodschappenlijstje.

Wildkalender


Hertenkroon op de BBQ met gebakken wintergroenten

Wild, vliegend of lopend, is overheerlijk en gezond. Bovendien bevat het weinig vet en is het op-en-top natuurlijk. Probeer dit heerlijke wildrecept!

wildseizoen wildrecepten

Wild & sauzen

15 oktober is het weer zover: het Belgische wildseizoen, een culinaire periode om naar uit te kijken. Uiteraard kan je het hele jaar door wild eten, maar van 15 oktober tot het einde van het jaar is het ‘wilde wildseizoen’. Tijdens deze periode loopt namelijk het jachtseizoen: een traditie die ons vooral heerlijke gerechten opleverd.

wild klaarmaken wild recepten wildseizoen

Zadel van wild everzwijn met chocoladesaus en kersen

De herfst en winter zijn traditioneel het wildseizoen. Gezellig samen zijn, een goed glas wijn en lekker eten, wat is er meer nodig? Zin om iets avontuurlijks klaar te maken? Probeer dan everzwijn met chocoladesaus en kersen: perfect voor tijdens het wildseizoen. Gelukkig is er geen seizoen voor chocolade, die is het hele jaar door op zijn best!

wildrecepten recepten met chocolade everzwijn recepten