seizoenskalender

Wild van vlees? Ga voor topvlees dankzij de seizoenskalender!

September tot december

Wil je dit najaar genieten van een goed stuk wild? Dan heb je geluk. Er staat namelijk heel wat lekker vlees op het menu in september, oktober en tijdens de eindejaarsmaanden november en december. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lekkere patrijs? Daarop mag tussen 15 september en 15 oktober gejaagd worden. Lekkere spruitjes of savooi erbij, een zalig truffelsausje… echt een delicatesse! Vanaf 1 oktober volgen edelhert, damhert, moeflon en wild zwijn, en niet veel later haas, fazanthen en -haan en smient. Smullen maar!

Het voorjaar

Tot 31 januari kun je nog genieten van Canadese gans. Gebraden in de oven of in een stoofpotje? Mogelijkheden genoeg! Vanaf 15 januari mag er dan weer gejaagd worden op reegeiten en -kalveren. Onze tip? Smakelijke mierikswortelpuree en jus erbij en je hebt een fantastisch wildgerecht! Je merkt het al: met de seizoenskalender wild ontbreekt het je nooit aan inspiratie om lekkere seizoensmaaltijden te bereiden.

Mei tot september

Van 15 mei tot 15 september mag er op de reebok gejaagd worden. Even langs de winkel voor artisjokken en sjalotjes, een lekkere rode wijnsaus bereiden en … genieten maar! Aarzel zeker ook niet om de seizoenskalender af te drukken en in je keuken op te hangen. Hij kan je alleen maar helpen bij het opstellen van je boodschappenlijstje.

Wildkalender