Seizoensgerechten voor de herfst
13. november 2015 | Recept via VLAM
Zelf pasta maken
Veel van deze seizoensgroenten kan je tegelijk verwerken in een heerlijke pasta, die je dan misschien ook (voor een keertje eens) helemaal zelf kan maken!
Maak zelf ravioli
Bij het maken van pasta kan je kiezen tussen pasta met eieren of niet. Wie liever geen eieren gebruikt, kan deze perfect vervangen door water. De hoeveelheid is 55ml water voor 1 ei. Er bestaan vormen om gemakkelijk ravioli te maken, al maken we daar in dit recept geen gebruik van.
Ingrediënten voor ravioli
• 400gr pastabloem
• 220 ml water of 4 eieren
• 1 koffielepel zout
• Vulling naar keuze (bv geitenkaas)
Bereiding pasta
• Maak een hoopje met de bloem en maak een opening in de top.
• Doe de inhoud van de eieren en het zout in de opening en kneed het geheel tot een deeg.
• Kneed het deeg 15 minuten. Indien het te droog wordt kan je steeds wat (extra) water toevoegen. Om te testen of het deeg goed is, maak je een bol en snijd je die doormidden. Als er geen resten bloem of luchtopeningen zijn, is het deeg klaar.
• Maak een bol van het deeg, leg deze in een kom, dek de kom af en laat een uur rusten.
Bereiding ravioli
• Gebruik een deegrol, of pastamachine om het deeg te pletten.
• Eens dun, neem je een glas van +- 10 cm diameter en haal je cirkels uit de pasta.
• Leg vulling langs 1 kant tot aan de helft van de pasta-cirkel.
• Plooi de ravioli toe en druk de randen aan met (bijvoorbeeld) een vork.
WINTERIDEE: Gebruik sinaasappelen in je gerechten. De herfst is de periode bij uitstek voor sinaasappelen: ze zijn dan op hun hoogtepunt qua smaak en sappigheid en in een wat killere periode kunnen we de vitamines zeker gebruiken.
Dessert
Lang en gezellig tafelen is altijd een plezier. In de zomer graag buiten, in de herfst en winter bij voorkeur binnen of in een wintertuin. Een dessertje en een digestief hoort daar zeker bij. Porto is een aanrader als dessertwijn en ook te verwerken in verschillende desserten.
Maak eerst de olie met verse tuinkruiden. Snipper de ui en de look fijn. Was en snipper de andere kruiden, rits de tijm en meng alles samen met de olijfolie ...
4. juni 2019 | Matthias Van Makro
recepten
Snij de rode vruchten in kleine stukjes en laat gedurende 2 uur marineren in een zoete wijn (bijvoorbeeld Château La Forêt). Maak een insnijding in de kaas en vul hem op met de gemarineerde vruchtjes.
4. juni 2019 | Matthias Van Makro
recepten
Haal het varkenshaasje een half uur op voorhand uit de koelkast...
3. april 2019 | Matthias Van Makro
recepten
Roer de wasabi en het limoensap door de mayonaise. Doe in een kleine spuitzakje en zet even apart...
3. april 2019 | Matthias Van Makro
recepten
Meng voor de dressing alle ingrediënten in een bokaal en schud eens stevig...
3. april 2019 | Matthias Van Makro
recepten