zelf sangria maken

Sangria maken voor zomerse avonden

Sangria maken: de ingrediënten

De samenstelling van sangria is vrij eenvoudig: rode wijn wordt op smaak gebracht met fruit, suiker en bruisend water. Doorgaans wordt er ook wat extra alcohol toegevoegd in de vorm van een likeur of cognac. De fruitsoort kan je zelf kiezen. Er zijn heel veel mogelijkheden: appel, perzik, citroen, sinaasappel, meloen, mango,... Het fruit moet je gewoon in kleine stukjes snijden. Het is de combinatie van fruit en alcohol die ervoor zorgt dat sangria bij zo veel mensen in de smaak valt. Dikwijls wordt ook een kaneelstokje aan de sangria toegevoegd. Een schijfje limoen of citroen en wat muntblaadjes zorgen voor een frisse toets en maken het geheel af.

Sangria serveren

Sangria is ook een ‘mooie’ drank: de donkerrode kleur spreekt tot de verbeelding en de stukjes vers fruit zijn kleurrijke elementen. Sangria wordt in een karaf geserveerd met ijs en een lepel om het fruit van de bodem te halen. Voor een geslaagde garnering, kan je limoensap aanbrengen aan de rand van je glas en de rand vervolgens in een bordje met suiker doppen. Voor een opperbeste smaak van deze Spaanse drank is het raadzaam om de sangria vooraf te bereiden. Zo geraken alle smaken goed vermengd en is ook het aroma op z’n best. Let er wel op dat je hem ook niet te lang bewaart (24 uur is zeker voldoende).

Tot slot is het absoluut nodig dat je de sangria ijskoud serveert. Bewaren in de koelkast is dus de boodschap!Lemon cheesecake cocktail

Doe 40 ml limoncello, 20 ml Licor 43, 30 ml citroensap, 20 ml suikersiroop en 30 ml room in een shaker...

cocktails

De ultieme checklist voor de perfecte brunch in je tuin

Brunchen is altijd fijn, brunchen in je tuin nog nét iets fijner. Maar een geslaagd tuinfeest organiseren vergt al snel heel wat tijd – en vaak ook voldoende stress. Met deze superhandige brunch-in-je-tuin checklist helpen wij je van al je zorgen af. Tijd om af te checken!

cocktails tuinfeest tuindecoratie picknicktafel

Spritzer mocktail met een bittertje

Ontdek hier hoe je een Spritzer mocktail met een bittertje maakt.

aperitiefdrank cocktails cocktails maken cocktail recept

Fancy champagnecocktail met Grand Marnier

Ontdek hier hoe je een champagnecocktail met Grand Marnier maakt.

aperitiefdrank cocktails cocktails maken cocktail recept

Bubbles & juice on crushed ice

Ontdek hier bubbles & juice on crushed ice.

aperitiefdrank cocktails cocktails maken cocktail recept