Rode kool: een heerlijke wintergroente

Rode kool met appel en worst: een traditionele winterklassieker

Rode kool: een voedzame en heerlijke wintergroente

Voor wie houdt van wintergroenten is rode kool ongetwijfeld een topper. Deze smakelijke wintergroente zit boordevol gezonde mineralen en vitamines, vooral vitamine A, B en C. Bovendien krijg je van rode kool een mooiere gelaatskleur, dat is altijd mooi meegenomen in de winter! Rode kool wordt vaak klaargemaakt met appel en rozijnen. Tijd dus voor iets anders. Dit recept voor rode kool met worst, appel en een heerlijke kruidenmengeling geeft je lekker veel energie op koude dagen!

Rode kool met appel en worst

Ingrediënten:

  • 1 worst
  • 1 rode kool
  • 150 ml rode wijnazijn
  • 3 appels (jonagold of braeburn)
  • 3 uien
  • Laurierblad
  • Jeneverbes
  • Kaneel
  • Steranijs
  • Peperbolletjes
  • 4 eetlepels geklaarde boter
  • Suiker, zout, peper en nootmuskaat

Bereiding:

  • Verwijder het hart van de rode kool en snij de kool in kleine stukjes.
  • Snij daarna ook de appels en de uien in kleine stukjes. Doe deze samen in een kom, overgiet met azijn, zout en suiker en roer goed.
  • Voeg alle kruiden toe en laat een uur intrekken. Duw alles daarna door een zeef en vang het sap op.
  • Verhit de boter in een pan en bak er de rode kool in aan. Voeg beetje bij beetje het sap toe en laat 45 minuten stilletjes sudderen. Bak ondertussen de worst.
Dit lekkere winterse gerecht kan geserveerd worden met gekookte aardappelen, puree of aardappelcakejes. Smakelijk!

Mosselen met verse kruidenolie op de BBQ

Maak eerst de olie met verse tuinkruiden. Snipper de ui en de look fijn. Was en snipper de andere kruiden, rits de tijm en meng alles samen met de olijfolie ...

recepten

Camembert op de BBQ

Snij de rode vruchten in kleine stukjes en laat gedurende 2 uur marineren in een zoete wijn (bijvoorbeeld Château La Forêt). Maak een insnijding in de kaas en vul hem op met de gemarineerde vruchtjes.

recepten

Varkenshaasje met pastinaakstoemp

Haal het varkenshaasje een half uur op voorhand uit de koelkast...

recepten

Tartaar van sint-jakobsvruchten

Roer de wasabi en het limoensap door de mayonaise. Doe in een kleine spuitzakje en zet even apart...

recepten

Salade van rode biet

Meng voor de dressing alle ingrediënten in een bokaal en schud eens stevig...

recepten