Vertrek zonder zorgen met vakantie dankzij je reisapotheek

Vertrek zonder zorgen met vakantie dankzij je reisapotheek

De juiste reisapotheek bij de juiste reisbestemming

Je reisbestemming is net als je reistype bepalend voor de samenstelling van je apotheek. Wie al liftend naar het Zuiden reist, heeft andere noden dan wie een winterse sledetocht onderneemt in IJsland. Toch zijn er een aantal zaken die in geen enkele reisapotheek mogen ontbreken. We zetten ze even op een rijtje:

  • Pleisters, steriele kompressen en windels
  • Veiligheidsspelden
  • Ontsmettingsmiddel
  • Insectenwerend middel
  • Schaar, pincet en eventueel tekenpincet
  • Medicatie tegen hoofdpijn, reisziekte en diarree
  • Thermometer
Vul die basisreisapotheek aan met zonnecrème, lippenbalsem en aftersun, ook als je naar een koele bestemming trekt. De volle zon kan namelijk voor onaangename verrassingen zorgen, zelfs bij temperaturen onder het vriespunt. En nog een tip: ook een insectennet kan je heel wat ellende besparen.

Win op voorhand informatie in

Op reis gaan hoort een plezier te zijn. Wees daarom goed voorbereid op veel voorkomende problemen en informeer naar de specifieke benodigdheden op je reisbestemming. Raadpleeg hiervoor een reisgids of de website van de ambassade.  Neem in elk geval het zekere voor het onzekere en ga voor een volledige reisapotheek, die je aanvult naargelang je bestemming en je noden.  

Waarom een reisapotheek?

De vermoeiende reis, het andere klimaat, andere eetgewoontes en hygiëne zijn maar enkele mogelijke dompers op de vakantievreugde. En omdat niet altijd en overal de juiste medicatie voorhanden is, kun je beter voorzorgsmaatregelen nemen. Maar ook de juiste medicijnen bestellen in een taal die niet de jouwe is, loopt niet altijd van een leien dakje. Zorg er daarom voor dat je op alles voorbereid bent.

De juiste inpaklijst voor elke vakantie

Trek jij er binnenkort op uit? Dan begin je het best nu al een lijstje te maken van alles wat in je koffer of rugzak moet. Natuurlijk neem je niet op elke reis hetzelfde mee. Om je te verlossen van onnodige inpakstress, maakten wij alvast enkele superhandige inpaklijsten met spullen die je zeker niet mag vergeten op je strandvakantie, avontuurlijke reis of citytrip.

inpaklijst wat meenemen op reis vakantie checklist