pompoentaart

Pompoentaart: Het Halloween dessert bij uitstek

Bereidingstijd: Ongeveer 90 minuten + afkoeltijd

Ingrediënten:

Voor het krokante deeg:
  • 250 gr bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 80 gr suiker
  • 1 ei
  • 125gr boter
  • 1 mespuntje zout
Voor de vulling:

• 500 gr pompoen
• 300 gr gecondenseerde melk
• 2 eidooiers
• 1 theelepel gemalen kaneel
• ½ theelepel gemalen gember
• ½ theelepel gemalen nootmuskaat
• 1 snufje gemalen kruidnagel
• 1 theelepel zout

Bereidingswijze:

Voor het deeg:

Zeef de bloem en het bakpoeder in een kom. Voeg de suiker, het ei en de boter toe en kneed het tot een deeg. Leg het deeg gedurende 30 minuten in de koelkast. Rol vervolgens het deeg gelijkmatig op een met bloem bestoven werkvlak. Leg het uitgerolde deeg in een ingevette bakvorm en druk stevig aan.

Voor de vulling:

Schil de pompoen en snij die in grote stukken. Bak die stukken in de oven op 150 °C gedurende 30 minuten tot ze zacht zijn en pureer ze dan. Doe de pompoenpuree in een grote kom en roer er de gecondenseerde melk, de kruiden en de eieren doorheen. Giet het mengsel in de bakvorm (waar we net het deeg indeden) en bak de taart in de oven op 180°C gedurende 45 tot 50 minuten. Laat de taart afkoelen en serveer met slagroom.