Pladijs met grijze garnalen

Pladijs met grijze garnalen

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 pladijzen
  • 200 g grijze garnalen
  • 6 lente-uitjes
  • 2 tomaten
  • 2 el bloem
  • 100 ml room
  • 100 ml garnalenbisque
  • Boter
  • Peper van de molen en zout

Bereiding

  • Ontvel en ontpit de tomaten. Snijd ze in blokjes. Snijd het wit van de lente-uitjes in stukken van 3 cm. Snipper het groene gedeelte fijn.
  • Kook de garnalenbisque tot de helft in en voeg de room toe. Laat opnieuw inkoken tot een gebonden saus. Voeg de tomatenblokjes en garnalen bij de saus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Spoel de pladijzen en haal ze door wat bloem. Klop het overtollige bloem eraf. Bak de vis samen met de lente-uitjes in 50 gram boter en kruid af met peper en zout.
  • Verdeel de vis over de borden en schenk er de saus over. Werk af met het groen van de lente-uitjes.

Serveertip

Lekker met aardappelpuree.

Salade met warme zalm & Jersey Royal-aardappelen

Dit gerecht is enorm veelzijdig. Het is zowel warm als koud heel lekker, kan als voor- of hoofdgerecht geserveerd worden en leent zich ook perfect voor een picknick.

visgerechten

Gevulde sardines met olijven en olijfkruid

Laat je inspireren: Gevulde sardines met olijven en olijfkruid

vis visgerechten recepten

Visrecepten voor de winter: heerlijk hartverwarmend!

In de winter kiezen we eerder vlees op ons bord dan vis. Toch zijn lichte visrecepten net wat je nodig hebt om je ook in de koudste en donkerste maanden van het jaar fit en gezond te voelen. Vis bevat namelijk minder calorieën dan vlees, bevat broodnodige omega 3-vetzuren (dat zijn de zogenaamde goede vetten) en laat zich makkelijk combineren met een veelvoud aan ingrediënten. Klaar om te experimenteren met vis? Met deze visrecepten kan jouw winterse portie culinair genot alvast niet mislukken.

visrecepten visgerechten

Tonijn recept: hoe bereid je gemarineerde tonijn?

Tonijn is een heel veelzijdig en populair gerecht. Ook in de oosterse keuken komt het in allerlei varianten voor. Er bestaan ontelbare tonijn recepten met elk hun eigen smaak en karakter. Hieronder vind je het recept om gemarineerde tonijn te bereiden. Ideaal als hoofdgerecht ter gelegenheid van Chinees Nieuwjaar. Smakelijk!

visgerechten tonijn gerechten

60 soorten vis om te serveren tijdens de feestdagen

Vis is lekker, gezond en veelzijdig. In België zijn er meer dan 60 soorten vis gemakkelijk te verkrijgen. Dit enorme aanbod zorg ervoor dat er altijd wel een geschikte vis is voor de bereiding die jij wil maken. Vis komt goed tot zijn recht in zeer uiteenlopende gerechten. Dit maakt vis het ingrediënt bij uitstek om een feestmenu rond op te bouwen.

visgerechten vis soorten vis