pikante-soep-met-witte-chocolade

Pikante soep met witte chocolade

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor 6 personen:    

 • 3 sjalotten
 • 1 rode chilipeper
 • 2 bananen
 • 1 kleine gemberwortel
 • 3 kaffir limoenblaadjes
 • 1,5 liter kippenbouillon
 • 200 gr witte chocolade
 • 1 limoen
 • Koriander
 • Een snuifje zout
 • Plantaardige olie

Bereidingswijze:

Hak de sjalotten en de chilipeper in kleine stukjes. Ontdoe de banaan van zijn schil en snijd deze in stukken. Schil en rasp de gember.

Stoof de fijngehakte chilipeper en sjalotten in wat olie tot deze transparant worden. Voeg de banaan, een snuifje zout en de kaffir limoenblaadjes toe en blus met de kippenbouillon. Breng het geheel aan de kook en laat het 15 minuten .

Pureer de bereiding na 15 minuten en haal het door een zeef.

Warm deze gezeefde soep weer op en voeg, al roerend, de chocolade in stukken toe. Roer goed tot de chocolade helemaal opgelost is. Opgelet: De soep NIET weer aan de kook brengen.

Voeg wat limoensap toe en werk af met de koriander.

Smakelijk!

Zin in meer? Kom hier meer te weten over het gebruik van chocolade in de keuken en verras iedereen met een overheerlijk hoofdgerecht, uiteraard ook met chocolade.

Zadel van wild everzwijn met chocoladesaus en kersen

De herfst en winter zijn traditioneel het wildseizoen. Gezellig samen zijn, een goed glas wijn en lekker eten, wat is er meer nodig? Zin om iets avontuurlijks klaar te maken? Probeer dan everzwijn met chocoladesaus en kersen: perfect voor tijdens het wildseizoen. Gelukkig is er geen seizoen voor chocolade, die is het hele jaar door op zijn best!

wildrecepten recepten met chocolade everzwijn recepten

Preisoep met garnalen

Summary

soep maken

Maaltijdsoepen: gezond genieten tijdens de winter

Soep hoort bij de winter zoals bier bij een café. Vooral maaltijdsoepen zijn heel populair wanneer de dagen beginnen te korten en het kwik richting vriespunt gaat. Je kunt er allerlei wintergroenten in verwerken en zo vormen ze de ideale bron van mineralen, vitamines en vezels. Wintersoep is ook ideaal om kinderen blij te maken. Hun buikje geraakt er goed door gevuld en het kan geen kwaad als ze er veel van eten.

maaltijdsoepen maaltijdsoep soep maken

Chocolade in de keuken: niet enkel voor dessertjes!

Als we aan chocolade denken, denken we vaak desserts, tussendoortjes of zoete drankjes. Dat is ooit anders geweest. Net als bij koffie, is de smaak van de cacaoboon namelijk niet vergelijkbaar met het eindproduct zoals wij het kennen. Zo brachten de Azteken hun ‘xocolatl’ of ‘bitter water’ op smaak met o.a. chilipeper en werd cacao lange tijd uitsluitend als drankje genuttigd. Suiker werd dus pas veel later toegevoegd.

recepten met chocolade chocoladesaus lekkere gerechten

Chocolade: zoete dikmaker of welgekomen weldoener

Wie lust er nu niet een stukje chocolade na de maaltijd bij de koffie of als tussendoortje? Maar is chocolade ook gezond en wat zijn de gevolgen van chocolade eten? Wij geven je een handig overzicht van de verschillende soorten chocolade en hun samenstelling. Bovendien kom je ook te weten wat chocolade met je lichaam doet.

witte chocolade pure chocolade zwarte chocolade