Picknicken

Ik ga picknicken en neem mee...

Picknicken: praktische tips


Heb je een geschikte plek in het groen gevonden? Vergeet dan zeker geen picknickkleed of oud laken om op te zitten en al het eten en drinken op uit te stallen. In een picknickmand kun je alle spullen meenemen. Trek je er een dagje op uit of is het bloedheet? Dan is het een goed idee om een koelbox of koeltas te voorzien zodat alle etenswaren en dranken fris blijven. Tupperware-dozen zijn altijd handig om alles in zijn oorspronkelijk staat op de plek van bestemming te krijgen. Verder bestaat een complete picknickset uit borden, glazen, bestek, een broodmes, snijplank en uiteraard een flesopener om de cava, champagne of de wijn te ontkurken.

Glazen, bestek en slim inpakken


Je kunt het bestek, de borden en de glazen meenemen die je dagelijks thuis gebruikt. Maak je het jezelf liever gemakkelijk en wil je een extra afwasbeurt vermijden? Dan is het een goed idee om wegwerpborden en -bestek te kopen. Tegenwoordig zijn er degelijke en kleurrijke wegwerpborden en -bekers verkrijgbaar in plastic of karton. Vanuit praktisch oogpunt is het raadzaam om alles slim in te pakken zodat je niet geladen bent als een muilezel wanneer je gaat picknicken. Zorg ervoor dat je alles goed afsluit en verpakt.

Heerlijke drank tijdens het picknicken


Een geslaagde picknick betekent gezellig samen zijn, maar bovenal lekker eten en drinken. Als aperitief kies je voor een glaasje champagne of cava. Bij het eten hoort witte wijn, rosé of rode wijn. Heb je liever een fris biertje? Dat kan uiteraard ook en past perfect bij de meest heerlijke kazen. Fruitsap mag niet ontbreken, net zoals (bruisend) water. Verder kun je koffie en thee in een thermos bewaren. Het is altijd een goed idee om met je gezelschap onderling af te spreken wie wat meeneemt. Zo hoef je niet alles zelf te vervoeren.

Picknick: lekker eten in overvloed


Welk eten voorzie je tijdens een picknick? De mogelijkheden zijn ontzettend uitgebreid. We zetten een aantal suggesties op een rijtje:

  • Brood: niets zo lekker als versgebakken brood, pistolets of sandwiches.
  • Salades: smaken heerlijk fris. Je kunt ook eieren of aardappelen gebruiken om een lekkere salade te bereiden of je kunt zelfs een rijkelijk gevulde pastasalade prepareren.
  • Rauwkost: wortelen of radijsjes zijn altijd voltreffers, zeker met een dipsaus.
  • Fruit: kan niet ontbreken. Smaakvolle aardbeien of frisse meloen! Je kunt ook zelf een fruitsalade maken.
  • Quiche: blijft een vaste waarde tijdens het picknicken.
  • Vleeswaren: Gandaham, kip- of kalkoenfilet smaken altijd, zeker in combinatie met een lekker wijntje.
  • Croissants en koffiekoeken: ideaal om de maaltijd mee af te sluiten.

Heb je niet veel  tijd om alles voor te bereiden? Dan is het goed te weten dat je tegenwoordig zowel verschillende soorten voorgesneden kaas en salami voorverpakt kunt kopen, zoals ook bekers of doosjes met kleine groentes en zelfs fruit.

Vergeet tot slot ook geen servetten en keukenpapier!

De ultieme checklist voor de perfecte brunch in je tuin

Brunchen is altijd fijn, brunchen in je tuin nog nét iets fijner. Maar een geslaagd tuinfeest organiseren vergt al snel heel wat tijd – en vaak ook voldoende stress. Met deze superhandige brunch-in-je-tuin checklist helpen wij je van al je zorgen af. Tijd om af te checken!

cocktails tuinfeest tuindecoratie picknicktafel