Paté van geitenkaas en aubergine

Paté van geitenkaas en aubergine: recept voor originele aperitiefhapjes

Een overheerlijk vegetarisch aperitiefhapje

Met dit recept voor paté van geitenkaas en aubergine kan je echt alle kanten uit. Je gebruikt het als basis voor de lekkerste aperitiefhapjes. Zo kan je de paté simpelweg serveren op een stukje (geroosterd) brood of een cracker. Om er een echt origineel aperitiefhapje van te maken, rooster je eerst stukjes paprika en courgette in de oven. Serveer de paté van geitenkaas en aubergine vervolgens op een stukje paprika of maak een rolletje met geroosterde aubergine. Hou je het liever simpel? Ook als dipsaus in combinatie met tortillachips of rauwe groenten smaakt dit vegetarische aperitiefhapje overheerlijk!

Paté van geitenkaas en aubergine

Ingrediënten

  • 3 aubergines
  • 1 rolletje geitenkaas
  • Grof zeezout
  • Verse zwarte peper
  • Olijfolie
  • Verse rozemarijn
  • Verse tijm
  • Knoflook
  • Honing
  • Vers citroensap

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Snij de aubergines doormidden en besprenkel het vruchtvlees met zeezout en citroensap. Leg op elke auberginehelft een takje rozemarijn en een takje tijm. Druppel een beetje olijfolie over het geheel en bak de aubergines gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven tot ze helemaal zacht zijn.
  • Schep het vruchtvlees uit de aubergines en pureer dit in de blender.
  • Meng de puree van aubergines met de geitenkaas en voeg zwarte peper, zout, honing en citroensap naar eigen smaak toe.
Smakelijk!

Verrukkelijke veggieburger

Deze heerlijke veganburgers smaken nóg beter met zelfgemaakte pittige veganaise en krokante uienringen. Geniet van dit topgerecht!

vegetarische gerechten vegetarische hapjes

Gebakken veggieballetjes

Deze heerlijke vegetarische balletjes met tomatensaus en ricotta kan je serveren met couscous of rijst of gebruiken als vulling voor pitabroodjes met salade.

vegetarische gerechten vegetarische hapjes

Krokante tofu met gebakken zoete aardappel, geroosterde bloemkool en kruidige quinoa

Kook de quinoa gaar volgens de instructies op de verpakking. Laat goed afkoelen, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout...

vegetarische gerechten vegetarische hapjes

Ga voor de perfecte vegetarische BBQ

Wie denkt dat een geslaagde barbecue sowieso vlees nodig heeft, zit er goed naast. Een veggie BBQ is niet alleen verfrissend maar ook nog eens origineel. Pas deze tips toe en inspireer je gasten met een smakelijke verrassing.

barbecue BBQ organiseren BBQ barbecuen barbecueën vegetarische bbq vegetarische gerechten vegetarische hapjes

Lamsfilet in kruidenkorst: puur genieten

Een van de lekkerste stukjes van het lam is zonder twijfel de lamsfilet. In de lente en zomer serveer je dit heerlijk stukje vlees best op een frisse manier: in een kruidenkorst bijvoorbeeld! Dit kruidige en smaakvolle gerecht met lamsvlees is ideaal om te serveren tijdens een etentje met vrienden.

lam lamsfilet recept hobbycook