De lekkerste aperitiefhapjes en drankjes voor het communiefeest

Een origineel communiefeest organiseren met heerlijke aperitiefhapjes en drankjes

Vrolijke receptie of traditioneel communiefeest?

De communie of het lentefeest van je zoon of dochter is een speciale gebeurtenis die gevierd moet worden. Hou je het graag kleinschalig? Organiseer dan een gezellige receptie in de tuin, waarbij je enkele lekkere aperitiefhapjes en drankjes serveert. Je kunt natuurlijk ook een groot feest organiseren in een grote zaal, en een uitgebreid menu klaarmaken of laten leveren door een traiteur. Ook in dat geval komen lekkere borrelhapjes en originele drankjes goed van pas!

Alcoholische drankjes op het feest: bubbels en wijn

Wie feest zegt, zegt bubbels. Een lekker glaasje cava, prosecco of champagne brengt iedereen meteen in een feestelijke stemming. Ook een glaasje rode, witte of rosé wijn zal zeker gesmaakt worden door je gasten. En waarom niet eens experimenteren met cocktails? Speel op veilig en kies voor klassieke cocktails die iedereen graag lust, zoals Mojito en Cosmopolitan.Aperitiefhapjes en drankjes voor het communiefeest

Hapjes en drankjes voor de kinderen op het communie- of lentefeest

Voor je zoon of dochter is het communie- of lentefeest een speciale dag, waarbij hij of zij in de bloemetjes gezet wordt. Waarschijnlijk zijn er ook nog heleboel andere kinderen aanwezig op het feest. Het is dus belangrijk om ook wat de aperitiefhapjes en drankjes betreft rekening te houden met de smaak van kinderen. Voorzie voldoende alcoholvrije alternatieven, en kies enkele hapjes op kindermaat.

Lekkere, non-alcoholische drankjes voor kinderen

Met lekker vruchtensap maak je kinderen altijd blij. Klassiekers zoals appelsap en sinaasappelsap scoren zeker, maar ook andere sappen zoals druivensap en ananassap smaken erg lekker, zeker als het mooi weer is. Ook met een selectie frisdranken maak je je kinderen gelukkig. Wil je op het lentefeest of communiefeest je gasten liever een origineel, non-alcoholisch drankje voorschotelen? Maak dan eens zelf limonade!

Limoen-gember limonade om zelf te maken

Zelf limonade maken is niet moeilijk. Bovendien verras je jong en oud met een origineel drankje!

Recept limoen-gember limonade

Doe 200 ml water samen met 100 gram ruitsuiker, 1 gemberwortel (in fijne schijfjes) en 3 stukken citroengras in een kookpot. Breng aan de kook en laat 15 minuten doorkoken. Giet vervolgens het mengsel door een vergiet of zeef. Voeg nu 300 ml limoensap en 500 ml water toe. Laat je zelfgemaakte limoen-gember limonade afkoelen en serveer hem met ijsblokjes, muntblaadjes en een stukje verse limoen.

Gemakkelijke aperitiefhapjes voor elk communie- of lentefeest

Naast heerlijke alcoholische en non-alcoholische drankjes, heb je natuurlijk ook een selectie aan smakelijke aperitiefhapjes nodig om je communiefeest of lentefeest compleet te maken. Aperitiefhapjes maken hoeft helemaal niet veel tijd te kosten. Koop gewoon lekkere warme ovenhapjes die je alleen maar moet opwarmen. Mini pizza’s, chicken fingers, mini worstenbroodjes enzovoort, het zijn stuk voor stuk gemakkelijke hapjes waar jong en oud hun vingers zullen bij aflikken. Ook groenten, scampi’s of broodsticks met een dipsaus zijn snel klaar en toch heel lekker. En heb je al aan klassieke toastjes, vlees- en kaasblokjes of wraps gedacht?

Bij Makro kun je alles kopen om van een communiefeest of lentefeest een echt succes te maken. Van partytenten en cateringmateriaal tot aperitiefhapjes, van wijn, champagne en frisdrank tot servetten en tafeldecoratie, we hebben echt alles in huis voor een geslaagd feest!

Communiefeest thuis organiseren: een strijdplan

Als het aan de kinderen ligt, kiezen ze voor een comuniefeest thuis. En gelijk hebben ze, want daar hoeven ze niet braaf aan tafel te zitten zoals op restaurant en hebben ze bovendien hun favoriete speelgoed binnen handbereik. Wil jij je communicant ook een onvergetelijk thuisfeest bezorgen? Wapen je dan met ons strijdplan om je communiefeest zonder zorgen thuis te organiseren.

communiefeest thuis communiefeest organiseren zelf een communiefeest organiseren

Een communiefeest organiseren? Kom perfect voorbereid aan de start!

Een communiefeest organiseren kun je perfect thuis doen. Je hoeft geen externe locatie te huren en thuis is het gewoon gezelliger. Uiteraard moet je het feest goed voorbereiden en rekening houden met een aantal praktische zaken. Wij zetten de voornaamste op een rijtje zodat het communiefeest een echt succes wordt!

lentefeest organiseren zelf een communiefeest organiseren communiefeest thuis