Op avontuurlijke reis of op trektocht met de rugzak: wat moet je zeker meenemen?k

Op avontuurlijke reis of op trektocht met de rugzak: wat moet je zeker meenemen?

Een comfortabele trekkersrugzak om al je spullen in mee te nemen

Wie op oneffen terrein wil wandelen, neemt natuurlijk geen reistrolley mee. Een kwalitatieve trekkersrugzak is onontbeerlijk voor elke avontuurlijke reiziger en wandelaar. Voordat je een rugzak koopt, ga je het best even na wat je er allemaal in kwijt wil. Zo weet je hoe groot je rugzak moet zijn. Verder zijn trekkersrugzakken met verschillende vakjes aan te raden. Zo vind je snel kleine spulletjes terug. Je zal je rugzak de hele tijd op je rug dragen, dus het draagcomfort is belangrijk. Pas meerdere rugzakken tot je jouw ideale model gevonden hebt!

Ga je kamperen? Dit moet je zeker meenemen!

Ga je kamperen tijdens je tocht? Dan is er een heleboel extra materiaal dat je moet meenemen. De belangrijkste zaken die je nodig hebt om te overnachten, zijn natuurlijk een tent, een slaapmatje en een slaapzak. Wat het slaapmatje betreft, heb je de keuze uit een exemplaar in schuim of eentje dat je met lucht vult.

Een slaapzak voor elk seizoen

Een slaapzak kiezen doe je niet zomaar. Koop een slaapzak die beantwoordt aan je behoeften. Hou je een trekking in een warm land? Dan volstaat een lichte slaapzak. Voor koudere gebieden ga je voor een degelijk isolerend exemplaar.

Welk type tent kiezen?

Wie op trekking gaat en wil kamperen, moet uiteraard een tent meenemen. Tenten bestaan in verschillende maten. Voor trekkings met de rugzak kies je het best voor een kleine tent, voor een langer verblijf op een camping is dan weer een ruime, comfortabele tent aangewezen. Laat je zeker adviseren in de winkel!

Voor zowel slaapzakken, matjes als tenten geldt vaak: hoe compacter, hoe duurder. Vind je het niet erg om grote bagage mee te nemen, of leg je toch liever wat meer centen op tafel: aan jou de keuze!

De juiste schoenen voor een wandeltocht of trekking

Wie gaat wandelen of een trektocht onderneemt, moet zeker de juiste kleding en schoenen meenemen. Een degelijk paar wandelschoenen is cruciaal om je tocht zonder blaren of pijnlijke voeten tot een goed einde te brengen. Er bestaan verschillende types wandelschoenen, zoals hoge of lage modellen, waterdichte of ademende schoenen, modellen speciaal ontwikkeld voor dames en voor heren en ga zo maar door.

Outdoorkleding kopen: kies de juiste materialen

Natuurlijk mag ook de juiste outdoor kledij niet ontbreken. Kies voor kleren in stevige, ademende en snel drogende materialen. Wist je trouwens dat je bij Makro een ruim aanbod aan mooie outdoorkleding en schoenen kunt vinden? Ook voor allerlei materiaal dat je nodig hebt om te gaan kamperen of om op trekking te gaan, kan je bij Makro terecht.

Nog enkele zaken die je zeker moet meenemen op reis met de rugzak

Naast een degelijke outfit en kampeermateriaal zijn er natuurlijk nog een heleboel spullen die je zeker moet meenemen. We zetten de belangrijkste op een rijtje:

  • Zakmes
  • Zaklamp
  • Pet of hoed
  • Drinkbus
  • Kookgerei: campingvuurtje en plastic borden, bekers en bestek
  • EHBO-tas met o.a. zonnecrème, ontsmettingsmiddel, insectenwerend middel, pleisters,…
  • Toiletartikelen: tandenborstel en tandpasta, washandje, toiletpapier

4 vragen die je moet stellen wanneer je wandelschoenen kiest

Het belang van goede wandelschoenen kunnen we niet genoeg onderstrepen. Wie ooit al op citytrip is geweest en daarbij meer rondwandelde dan hij op voorhand had gedacht, weet dat ze zelfs voor een stadsbezoek geen overbodige luxe zijn. Met onaangepaste footwear kan die citytrip eindigen in een nachtmerrie vol blaren en pijntjes. Hetzelfde voor lange wandelingen in de natuur of het gebergte: met de juiste wandelschoenen behoed je jezelf voor onaangename verrassingen. Hoe je die perfecte wandelschoen vindt? Door jezelf deze vier vragen te stellen, krijg je alvast inzicht in welke schoen bij je past.

wandelschoenen wandelsokken wandelschoenen kopen