Op kot gaan? Tips voor een topfeestje

Op kot gaan? Tips om je eerste kotfeestje te organiseren

Goede voorbereiding is een must

Wanneer je op kot gaat, komt er heel wat op je af: een nieuwe omgeving, nieuwe mensen, een nieuwe school, … Om te beginnen moet je je kot inrichten. Zodra dat is gebeurd, kun je aan het eerste kotfeestje beginnen te denken. Pak je het groots aan of organiseer je het in beperkte kring? Een geslaagd feestje staat of valt met een goede voorbereiding en organisatie. Anders loop je het risico op onaangename verrassingen en zal je feestje allesbehalve memorabel zijn. 

De dorstigen laven en de hongerigen spijzen

Op een kotfeestje wordt er veel gedronken en gegeten. Bier, wijn en frisdrank zijn onmisbaar. Cocktails (waarom geen zelfgemaakte sangria?) vallen ook altijd in de smaak. Tip: voorzie zeker ook water, zodat het feestje niet uitmondt in een braspartij. 
Rond middernacht krijgen je gasten honger en zijn ze te vinden voor een hartige snack. Bitterballen of kleine pizza’s zijn toppers. Verder mogen chips en eventueel broodjes met kaas of ham niet ontbreken.

Hoe overlast vermijden?

Wil je vermijden dat je de politie over de vloer krijgt? Volg dan deze tips:

  • Verwittig de buren vooraf.
  • Zet de muziek niet te luid.
  • Sluit ramen en deuren.
  • Zorg ervoor dat een van de organisatoren nuchter blijft.
Tot slot nog een extra tip: een themafeestje is altijd een voltreffer. Je gasten komen vooraf al in de juiste stemming en er hangt meteen een feestelijke sfeer. Vergeet ook niet om je kot te versieren met slingers, ballonnen en andere accessoires.

Op kot gaan? Tips om je eerste kotfeestje te organiseren

Om het academiejaar goed in te zetten, mag een kotfeestje niet ontbreken. Ieder jaar vinden er in Vlaamse studentensteden talloze feestjes plaats, maar de eerste kotfuif moet memorabel zijn. Het is de ideale gelegenheid om iedereen beter te leren kennen in een gezellige en ongedwongen sfeer. Hoe pak je een geslaagd kotfeestje aan? Wij zetten de succesingrediënten op een rijtje.

op kot kotfeestje tips kotfuif organiseren